Меню Закрити

ТДМУ домовився про співпрацю з Кишинівським державним університетом медицини і фармації

Нещодавно делегація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського у складі проректора з наукової роботи, професора Івана Кліща, проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професора Степана Запорожана та професора Володимира Бігуняка перебувала в Кишинівському державному університеті медицини і фармації імені Ніколая Тестемітану. Представники ТДМУ зустрілися з ректором молдовського вишу, професором Іоном Абабії та проректором з лікувальної, професором Емілем Цебаном, проректором з наукової роботи, професором Георгієм Рожновеану.

Jpeg

Під час зустрічі були обговорені напрямки співпраці щодо реалізації спільних проектів у науковій галузі, лікувальній роботі. Особлива увага була зосереджена на обміні досвідом у розвитку симуляційного навчання. Результатом перемовин стало підписання угоди між Тернопільським державним медичним університетом і Кишинівським державним університетом медицини і фармації.

Jpeg JpegJpegJpegJpegJpegJpeg

Після цього делегація ТДМУ ознайомилася з роботою сучасного центру симуляційного навчання, який обладнаний найсучаснішою симуляційною апаратурою. Це дає можливість за допомогою відповідного програмного забезпечення симулювати різні клінічні стани та ситуації, а також стежити за роботою студентів чи інтернів під час виконання ними поставлених завдань. У цьому центрі передбачено обговорення дій і помилок студентів і інтернів.

Jpeg Jpeg Jpeg Jpeg

Представники ТДМУ також ознайомилися з роботою сучасного стоматологічного центру, де є відділ симуляційного навчання з терапевтичної та ортопедичної стоматології. Це дає можливість відпрацьовувати навички на доклінічному етапі. Окрім того, наші професори оглянули університетську клініку первинної медико-санітарної допомоги, в якій на стандартизованих пацієнтах студенти відпрацьовують практичні навички лікаря первинної ланки.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.