Меню Закрити

ТДМУ співпрацюватиме з Інститутом військової гігієни (Республіка Польща)

Представники Інституту військової гігієни (Варшава, Республіка Польща), зокрема директор закладу, полковник Роберт Здановскі, заступник директора з науки, професор Єжи Бертранд, заступник директора – керівник відділу діагностики і оцінки біологічних загроз, полковник Марцін Нємцевіч, керівник закладу регенераційної медицини і біології клітини Яцек Кубяк у рамках святкування 60-річчя Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 25 травня 2017 року прибули до ТДМУ.

MED_8515

MED_8447

Гості привітали ректора вишу, професора Михайла Корду зі славним ювілеєм. Михайло Михайлович ознайомив польських колег з діяльністю та досягненнями університету.

MED_8459 MED_8461 MED_8473 MED_8486 MED_8497

Під час зустрічі мова також йшла про спільні наукові проекти щодо регенерації кісткової тканини (травми, рани), шкіри (опіки) та рогівки ока. У цих напрямках ТДМУ має чималі досягнення та досвід, наукові розробки, які успішно впроваджені в практичну медицину. Польські колеги зазначили актуальність та важливість таких наукових розробок. Вони також звернули увагу на те, що мають бажання, аби їхні колеги пройшли стажування в Тернопільському державному медичному університеті з метою обміну досвідом і підвищенням професійної кваліфікації.

MED_8448

Представники Інституту військової гігієни висловили зацікавленість у співпраці в напрямку реалізації спільних транскордонних проектів. На разі є можливість здобути грантову підтримку для реалізації програм щодо розвитку польсько-українських наукових розробок в галузі військової медицини.

MED_8564

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.