Меню Закрити

Відомі українські та закордонні фахівці прочитали лекції для викладачів, лікарів-інтернів і студентів ТДМУ

Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського з метою підвищення кваліфікації викладацького складу та ознайомлення студентів з новітніми світовими тенденціями в галузі медичної науки та практичної медицини запрошує провідних українських та закордонних фахівців читати лекції. Зокрема 9 червня 2017 року в адміністративному корпусі ТДМУ відбулися лекції «Розумні» ліки: розробка, синтез, застосування» член-кореспондента НАН України, директора Інституту біології клітин НАН України, професора Ростислава Стойки та кардіохірурга Bugge Mogens (Швеція) для викладачів, лікарів-інтернів, студентів університету.

image001

Ростислава Стефановича представив ректор Тернопільського медуніверситету, професор Михайло Корда.

image003

image005

Нагадаємо, що Ростислав Стойка є відомим фахівцем у галузі біохімії, клітинної та молекулярної біології. Основний напрямок його наукових досліджень – вивчення молекулярних і клітинних механізмів регуляції поділу (проліферації) та відмирання (апоптозу) нормальних та пухлинних клітин тварин і людини. Він започаткував в Україні дослідження механізмів запрограмованої клітинної смерті – апоптозу. За його керівництва вперше досліджені біохімічні зміни у складі глікопротеїнів клітинної поверхні під час апоптозу. Ростислав Стефанович керує дослідженнями в галузі використання нанорозмірних матеріалів для доставки ліків та нуклеїнових кислот в клітини людини. Науковий доробок вченого складає майже 400 публікацій.

image007

image009

Кардіохірург Bugge Mogens (Швеція) поділився своїм практичним досвідом з викладачами і студентами ТДМУ. Його візит – це одна з домовленостей читання лекцій провідними фахівцями цієї країни. (Детальніше тут: https://www.tdmu.edu.ua/2017/04/12/tdmu-rozvyvatyme-spivpratsyu-z-medychnymy-zakladamy-shvetsiyi/).

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.