Меню Закрити

Стипендіати програми «Завтра.UA» Фонду Віктора Пінчука від ТДМУ взяли участь у молодіжному форумі

З 16 по 18 червня Фонд Віктора Пінчука організував у Києві Х Щорічний молодіжний форум стипендіальних програм Завтра.UA та «Всесвітні студії». Подія об’єднала близько 400 стипендіатів, серед яких 9 отримувачів грантів програми «Всесвітні студії» та 100 нових переможців стипендіальної програми «Завтра.UA». До числа останніх, як уже раніше повідомляли на сайті ТДМУ, увійшли студенти нашого університету: Анастасія Гудима, Катерина Воробець, Петро Табас та Роман Зварич.

image001

На відкритті Форуму перед стипендіатами виступили Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, музикант та громадський лідер Святослав Вакарчук, головний редактор газети «Дзеркало тижня» Юлія Мостова, народний депутат, громадський діяч та засновник неурядової організації Global Office Мустафа Найєм, бізнесмен і філантроп Віктор Пінчук. Гості форуму звернулися до студентів з мотивуючими промовами, а також висловили свою підтримку і бажання зробити вагомий внесок у розбудову нової країни.

  image003

Окрім того, відбувся ярмарок діючих стипендіальних проектів спільноти «Завтра.UA». Стипендіати минулих років мали нагоду презентувати свої проекти новачкам і заохочували їх створювати власні цікаві ініціативи для розвитку свого міста та країни загалом.

  image005

Після зустрічі з нинішніми лідерами країни та презентації стипендіальних проектів у Мистецькому Арсеналі, студенти вирушили продовжити форумні події на базі відпочинку у Пущі-Водиці.

Увечері на церемонії нагородження Х Молодіжного форуму цьогорічні стипендіати Завтра.UA отримали дипломи з рук співзасновника ГО «Global Office», народного депутата України Мустафи Найєма, директора фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД» Ольги Руднєвої та українського політика та громадського діяча Олексія Рябчина.

image007 image009

У наступні 2 дні форуму студенти працювали над розробкою соціальних проектів, покликаних вирішити проблеми громадян міст Донецької та Луганської областей. Допомагали їм у цьому досвідчені ментори: Пономарьова Анастасія, архітектор та дослідник в Urban Сurators; Тетяна Манзюк, координатор проектів агенції АртПоле; Тетяна Ломакіна, яка представляє громаду Маріуполя та має досвід активної участі в просуванні реформи з децентралізації, а також Дмитро Чичера, керівник НГО «Центр громадських ініціатив СХІДНА БРАМА», Вільний простір «ХАЛАБУДА», «Маріупольський волонтерський центр»; Анастасія Мельниченко, голова ГО «STUDENA»; Олег Савицький, співзасновник «Української Молодіжної Кліматичної Асоціації» та ГО «Єдина планета», журналіст; Ілля Філіпов, керівник/співзасновник освітнього онлайн-проекту EdEra та регіональний експерт ОБСЄ Україна з дистанційної освіти; Марія Крючок, менеджер з комунікацій у ГО «Антикорупційний штаб», співорганізатор TEDxKyiv; Антон Семиженко, засновник «Далі Буде», журналіст та редактор; Федір Сердюк, підприємець, інструктор з першої допомоги, екс-тренер армії і поліції; Ірина Березнева, менеджерка Арт-платформи «ТЮ!», Євген Урсалов, засновник CASERS.org; Анна Уварова, співзасновниця Благодійного магазину «Ласка».

 image011 image013 image015 image017

На завершення роботи було обрано 9 кращих проектів, які були презентовані членам журі. Пізніше всі команди, які працювали над завданнями, мали можливість проголосувати за найуспішніший, на їхню думку, проект. В кінці було додано всі бали, та оголошено трійку кращих, чиї проекти будуть підтримуватися фондом та громадською організацією Global Office.

image019

Інформацію подала студентка ТДМУ Катерина Воробець.

Фото Анастасії Гудими та із сайту «Завтра.UA».