Меню Закрити

Черговий гуманітарний вантаж з Канади працівники ТДМУ доставили у військові госпіталі

Медична гуманітарна допомога уже вкотре надійшла від колишніх працівників ТДМУБогдана Бойчука та Надії Архіпової. Сьогодні вони живуть і працюють в Канаді, але душею і серцем завжди з Україною. Необхідні засоби лікарського призначені були передані Львівському військовому шпиталю для потреб хірургічної та реабілітаційної служб, а також госпіталю військової частини А4615 в Дніпрі.

image001

Доценти кафедри дитячих хвороб з дитячою хірургією Тамара Воронцова і Інга Кубей, а також доцент кафедри онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини  Мирослав Домбрович потурбувалися про те, аби гуманітарний вантаж був максимально корисним там, де цього потребують найбільше. Наші викладачі доставили елементи догляду за спінальними хворими, набір елементів за колостомами, різні системи для внутрішньовенних інфузій, маски-респіратори, одноразові халати, урологічні катетери та інше Львівського військового шпиталю. Нашу делегацію зі слова вдячності прийняв полковник медичної служби Іван Богдан. Гуманітарна допомога була передана в аптечну службу шпиталю.

image003 image005 _SAM0057 _SAM0072 _SAM0075

Окрім того, посилками було відправлено на адресу нашого випускника Михайла Денисюка, який навчається в військовій академії і перебуває на практиці у госпіталі військової частини А4615 в Дніпрі, частину вантажу з засобами лікарського призначення для  хірургічного, операційного і реанімаційного відділень. Нагадаємо, що Михайло був активним членом громадської організації «Білі берети», надавав допомогу пораненим військовим на Сході України. Він обрав свій лікарський шлях у напрямку військової медицини і продовжує допомагати військовим. Ми щиро пишаємося ним і відданості покликанню бути лікарем.

_SAM0080 _SAM0084 _SAM0087

Волонтерська група викладачів ТДМУ висловлює подяку ректору, професору Михайлу Корді за надання транспорту для передачі вантажу та підтримку. Зі свого боку адміністрація університету дякує Богдану Бойчуку та Надії Архіповій за невтомну благодійну діяльність і відданість своїй країні.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.