Меню Закрити

Таланти іноземних студентів ТДМУ

Нещодавно в актовій залі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського відбувся літературно-музичний вечір «Людина починається з добра». Свято організували викладачі та слухачі підготовчого відділення факультету іноземних студентів. На чолі з завідувачем відділення Ларисою Наліжитою, студенти-іноземці з різних країн світу щороку проводять подібні культурні заходи, демонструючи не лише  свої впевнені кроки у вивченні української мови, а й подаючи гарний приклад своєї згуртованості та швидкої адаптації у новій країні.

image001

Декан факультету іноземних студентів, професор Петро Сельський привітав організаторів і учасників цього святкового дійства. Він побажав слухачам підготовчого відділення залишатися такими ж активними у громадській діяльності уже під час студентського життя, а також сумлінно вчитися.

image003

Цьогорічна концепція та формат свята дещо відрізнялися від попередніх. Головна увага була звернена на невмирущі людські цінності, які не знають кордонів та рас, зокрема доброту, милосердя та людяність. Обрана тематика, безсумнівно, є досить актуальною в аспекті сучасного міжкультурного спілкування. У своєму вступному слові завідувач відділення запропонувала упродовж заходу не лише продемонструвати свої таланти та успіхи, але й заглянути у власні душі, задуматися над сенсом життя.

image005

Програму було розпочато врочистим винесенням на сцену короваю, українського символу гостинності та доброти.

image007

Слухачі підготовчого відділення, приїхавши з різних країн світу, завжди з цікавістю та трепетом ставляться не лише до вивчення мови, але й до розуміння та дослідження української культури, звичаїв, традицій. Тому упродовж свята панувала затишна та невимушена атмосфера, лунала класична та сучасна музика, студенти співали та декламували українською.

image009

Цікаво та весело було спостерігати, як студенти-іноземці інсценізували казкових персонажів – чарівника, мудреця, вовка, білченя. Легко та невимушено юнаки в алегоричній формі продемонстрували, як важливо зажди залишатися людяним, чуйним та доброзичливим, адже життя людини – у її власних руках.

image011 image013 image015 image017

Зі сцени залу  лунала філософська поезія та пісні українською мовою. Студенти також зачитали прислів’я та приказки своїх країн про доброту, любов та справедливість.

Найактивнішу участь взяли Кевін Пулгарін, Енейо Ая Афон Ефр, Мброх Гілберт, Донкор Девід, Біфугха Суксесс, Нхоквара Танака Кліфф, Мадука Чібуіке, Адешіна Віктор Даміларе.

Особливо вразили слухачі 5 групи – Аджеі-Коджеі Вівіан, Пуору Еноч Барка Малком, Овусу Граце Обеневаа, Огбонна Шалом Олуомачі, Ндукве Чінвенду Пеаце, Хассані Мохамед, Буах Ернест, Нваня Чідера Джоел, Артгур Чарлотте Лове, Дадзіе Рахаел Маа Абена, Ансах Пеарл Есінам. На завешення свого виступу вони разом зі своїм викладачем української мови чудово виконали пісню “Не бійся жити” (Марія Бурмака).

До організації свята доклалися Барраган Велез Марвін Аарон, Укана Вікторі Оміме, Севаллос Ремаче Ніколас Естафанно, Хассан Абделвхаб Дженеді  Шехата, Канкан Нямекуе Денніс, Аппах Еунісе Боатенг, Ндемо Віктор Богонко, Кєреваа-Боатен Акуа, Якубу Зіппора Хадіза, Дебрах Аппах Петер Аквасі, Нанджігва Хеларіа Ндікухоле, Малаба Бріджет.

На завершення слухачі підготовчого відділення разом виконали пісню «Все буде добре» (гурт «Океан Ельзи»), передали один одному свічку із побажаннями любові, добра та злагоди, скуштували та пригостили усіх присутніх смачним короваєм.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.