Меню Закрити

У ТДМУ видано книгу «Фармація Тернопілля: минуле й сьогодення»

Нещодавно вийшла з друку книга «Фармація Тернопілля: минуле й сьогодення», присвячена 60-річчю створення Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського (у минулому Тернопільський державний медичний інститут) і 17-річчю фармацевтичного факультету.

_20170922_104322

У книзі наведено основні віхи розвитку аптечних закладів Тернопілля від давнього періоду до сьогодення. Також подано коротку історію Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, біографічні довідки ректорів, видатних професорів, керівників аптечної служби області, багатьох практичних працівників аптек Тернополя, районів Тернопільщини, деяких аптек Львова і викладачів Львівського національного медичного університету імені Д.Галицького – уродженців нашого краю.

У книзі можна ознайомитися з матеріалами про деяких репресованих фармацевтів і тих наших земляків, які з різних причин опинилися за межами рідного краю.

Окрім того, у виданні описано становлення і розвиток фармацевтичного факультету та його кафедр, наведено біографічні дані й наукові здобутки їх викладачів. Подано списки випускників факультету (2005–2016) та їх спогади про студентські роки і перші кроки професійної діяльності.

Книгу ілюстровано фотографіями з архівів кафедр, архівів інших закладів,  домашніх архівів випускників і викладачів.

Видання призначено для науковців, студентів, практичних працівників фармацевтичної галузі й усіх, хто цікавиться історією нашого краю.

У жовтні цього року автори планують провести презентацію книги, на яку будуть запрошені фахівці фармації усіх поколінь. Про місце і дату проведення буде повідомлено додатково.

Придбати книгу можна у книжковому кіоску, що розташований в адміністративному корпусі ТДМУ на майдані Волі, 1.

Фармація Тернопілля: минуле й сьогодення. 60-річчю Тернопільського державного медичного університету імені І. Я. Горбачевського і 17-річчю фармацевтичного факультету присвячується : наукове видання / Т. А. Грошовий, Л. П. Яворська, Н. В. Марків, В. В. Підгірний, А. І. Денис – Тернопіль : ТДМУ, 2017. – 420 с.