Меню Закрити

Студенти ТДМУ організували заходи з нагоди Тижня паліативної та хоспісної допомоги

У рамках Тижня паліативної та хоспісної допомоги викладачі і студенти навчально-наукового інституту медсестринства Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського разом з працівниками Тернопільської обласної лікарні «Хоспіс» минулого тижня організували інформаційний захід з метою розповісти громадянам Тернополя про реальний стан паліативної і хоспісної допомоги. Ініціаторів акції підтримали студенти медичного факультету ТДМУ, які допомагали опитувати перехожих. Наші активісти та представники Ліги паліативної і хоспісної допомоги у Тернопільській області розгорнули поблизу пам’ятника Івану Франку інформаційний намет, де можна було отримати докладні роз’яснення і консультації.

Опитування громадян проводилося з метою промоніторити громадську думку та обізнаність людей щодо того, чи знають вони про такий вид надання допомоги, куди звертатися в разі потреби і т.д. Організатори акції були здивовані, що більшість громадян не володіють інформацією про те, що на теренах нашої області успішно діє Тернопільська обласна лікарня «Хоспіс», де людям на термінальній стадії надають кваліфіковану і якісну допомогу з метою покращання якості їхнього життя. Це свідчить про те, що подібні інформаційні кампанії потрібно організовувати регулярно і доносити до жителів міста інформацію про розвиток паліативної і хоспісної допомоги в нашому регіоні.

Водночас студенти були приємно вражені готовністю тернополян бути волонтерами у хоспісі. Багато людей висловлювало бажання допомогти персоналу, поспілкуватися яз пацієнтами лікарні, підтримати морально і додати позитивного настрою людям, які потребують нашого тепла і доброго слова.

Також у рамках Тижня паліативної і хоспісної допомоги студенти ННІ медсестринства відвідали Тернопільську обласну лікарню «Хоспіс», з якою ТДМУ має тісну співпрацю. Вони виконали свою волонтерську місію у цьому закладі, мали тут низку занять. Окрім того, для студентів першого курсу медичного факультету було прочитано лекцію про паліативну та хоспісну допомогу.

Нагадаємо, що Всесвітній день хоспісної та паліативної допомоги відзначають щорічно у другу суботу жовтня. Ініціатором відзначення є Всесвітній альянс паліативної допомоги, до якого входять національні та регіональні організації, які підтримують розвиток хоспісної та паліативної допомоги в усьому світі.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.