Меню Закрити

Студенти ТДМУ представили університет під час «Медичного вікенду»

На базі Українського католицького університету 20-21 жовтня  у Львові з ініціативи Студентського парламенту Львівського національного медичного університету імені Д.Галицького відбувся «Медичний вікенд», головною метою якого було налагодити контакти та співпрацю між студентами медичних ВНЗ України. Делегація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського у складі студентів Ігоря Стецюка, Олександра Заєця, Олександра Космана взяла участь у цьому заході.

У перший день відбувся з’їзд студентських самоврядувань медичних вишів, під час якого було обговорено вплив студентського самоврядування на студентство, роль студентського самоврядування в управлінні ВНЗ, студентське самоврядування та його вплив на зміни в навчальному процесі.

Наступного дня форум був відкритий для усіх охочих, учасники мали можливість почути про «ІТ в медицині» від керівника відділу бізнес-аналітики компанії ELEKS Андрія Косара, «Генетично модифіковані організми: ризики, регуляція, розвиток» від наукового співробітника Інституту рослинної генетики і досліджень культурних рослин імені Лейбніца (Гатерслебен, Німеччина) Руслана Радчука, «Інновації в сфері охорони психічного здоров’я» від директора Інституту психічного здоров’я УКУ Олега Романчука.

Головне завдання форуму – це усталення реального самоврядування та обмін досвідом і кращими практиками між медичними університетами нашої держави.

Команда платформи «Сходи в майбутнє» підтримала проведення форуму та сприятиме продовженню започаткованого руху студентського медичного самоврядування. Окрім того, було проведено низку тренінгів, під час яких учасники розглянули вплив студентського самоврядування на студентів.

Учасники заходу ознайомилися також з діяльністю Українського католицького університету, його структурою, особливістю навчального процесу та умовами для позанавчального життя студентів.

Усі представники нашої делегації збагатились новими ідеями, поділились досвідом та з наснагою планують розвивати нові ідеї в рідному ТДМУ.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.