Меню Закрити

Під час засідання ЄМСА у ТДМУ студенти відпрацьовували практичні навички

Під час чергового засідання Тернопільського осередку Європейської медичної студентської асоціації в біологічному корпусі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського члени цього громадського об’єднання розглянули низку питань і взяли участь у практичному воркшопі. Ця активна частина студентів нашого вишу, яка прагне у позанавчальний час розвивати свої практичні навички і вдосконалювати медичні знання, спершу ознайомила новоприбулих учасників ЄМСА з регламентом засідань і проектами, які заплановані на цей навчальний рік.

Згодом заступник директора навчально-наукового інституту медсестринства Світлана Даньчак у рамках проекту ЄМСА «Med-ex» виступила з мотивуючою промовою з приводу того, як правильно ставити перед собою цілі, досягати їх, обирати пріоритети, які допоможуть досягти успіху.

Команда з тренінгів і досліджень представила презентацію про інсульт – його ознаки, діагностику, причини виникнення.

Після мотивуючої та теоретичної частини учасники зустрічі розпочали шліфування практичних навичок. Цього разу члени ЄМСА вдосконалювали свої вміння робити ін’єкції. Ті, хто вперше робив такі маніпуляції, мав нагоду навчитися виконувати їх правильно. У цьому студентам допомагала доцент кафедри клінічної імунології, алергології та загального догляду за хворими Юлія Данилевич.

Окрім того, віце-президент з PR Аршбір Сандху розповів про подорожі Україною, поділився своїми враженнями від побаченого. Він з приводу кожного міста, в якому побував, надав докладну інформацію про те, як добратися, де можна переночувати за доволі помірну ціну, що відвідати і посмакувати з місцевої кухні.

Традиційними для засідань ЄМСА є тематичні ігри, коли хтось з бажаючих показує за допомогою жестів і міміки той чи інший медичний термін, а інші мають його вгадати. Сьогодні представники Тернопільської філії готуються до проведення низки акцій, присвячених Дню боротьби з цукровим діабетом.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.