Меню Закрити

Створено мобільний додаток веб-сторінки ТДМУ

З листопада цього року повноцінно почав працювати мобільний додаток ТДМУ, який є не лише зручною платформою для спілкування, а й програмою оброблення і передачі медіа-інформації, користування інтернет-ресурсами, швидкого доступу до новин та різних матеріалів. Це допомагає вирішити безліч питань, економить час і зусилля. Цей програмний продукт створили студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.

Повністю розроблена структура, дизайн і функціональність – результат роботи Михайла Саса та Олександра Космана. Проте реалізація такого масштабного проекту – це багатоетапний і складний процес. Про шлях від його ідеї до кінцевого результату розповів Олександр Косман: «Задум створити подібний додаток виник давно, адже неодноразово поставало питання, як покращити інформування студентів і полегшити доступ до важливих матеріалів та новин, об’єднавши усі джерела в одне альтернативне. Проект був представлений спочатку на курсах з проектного менеджменту, але все ж тривалий час він залишався просто ідеєю без якоїсь очевидної можливості реалізації, як спершу могло здаватися. Але ми з Михайлом взялися до роботи – розробляли план програми, прописували її структуру до деталей. Залишалась лише одна перешкода: будь-який додаток для будь-якого девайсу потребує програмування і певних інформаційних кодів. Так ми почали співпрацювати з IT-House (саме ця організація виграла тендер для написання цих кодів). І ось вже незабаром результат нашої роботи ми можемо запропонувати багатотисячному студентському колективу університету. Додаток повноцінно діє з листопада цього року.

Цей грандіозний проект був втілений у життя в надзвичайно короткі терміни, отримавши повне фінансування з університетського бюджету. Це дало нам можливість зробити додаток абсолютно безкоштовним для усіх користувачів. Переваги користування ним зможуть відчути прихильники як iOS, так i Android, адже він є адаптованим для обох операційних систем. Користувачі Android вже можуть завантажити цю програму, користувачам iOS потрібно зачекати декілька днів».

Основна функція додатку – зробити інформування максимально зручним та ефективним і, крім того, забезпечити комунікацію між користувачами. Він буде об’єднує розклад занять, електронну версію бібліотеки, план розташування корпусів – тобто програма розміщує матеріали з офіційного сайту ТДМУ та інформацію з системи Moodle. Структура додатку побудована на основі профілю кожного окремого користувача, тобто для початку роботи необхідна буде авторизація, що дасть можливість об’єднувати студентів-одногрупників, створювати перелік рекомендованих контактів  чи  підбирати стрічку новин.

Захід у програму відбувається через університетський профіль google+. Якщо у вас виникають проблеми, питання, побажання, автори проекту просять звертатися на електронну адресу: stud_parliament@tdmu.edu.ua

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.