Меню Закрити

Студенти ТДМУ волонтерили у хоспісі

Студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського упродовж двох з половиною місяців виконували волонтерську місію в Тернопільській обласній лікарні «Хоспіс». Координатором цієї тривалої благодійної роботи була третьокурсниця медичного факультету Оксана Кушнерик.

У хоспісі майбутні медики допомагали медичному персоналу у догляді за пацієнтами. Вони годували тих, хто перебуває тут під опікою, охоче спілкувалися з літніми людьми, доглядали за ними, намагалися взяти участь в усіх процесах. За словами наших студентів, персонал лікарні складається з людей з великим серцем та щирими усмішками, які щоразу радо зустрічали молодь.

До волонтерського складу увійшли Антоніна Круковець, Вікторія Гордій, Анастасія Косенко, Дар’я Каленська, Катерина Бігуняк, Наталя Петрова, Софія Гащак, Марта Вітенько, Ольга Іваніцька, Ірина Демах, Віта Косовська, Уляна Сатурська, Юлія Валігура, Павло Левчук, Ілона Новаківська, Яна Тригуб, Дарія Щербина.

У зв’язку з погіршенням погодних умов та початком сесійного періоду студенти зробили невелику паузу у своїй благородній місії. Вони планують повернутися до волонтерської роботи у хоспісі у наступному навчальному семестрі.

«Емоційно цe нелегко, особливо, коли приїжджаємо туди і бачимо все на власні очі. Легше ставало на душі тоді, коли пацієнти з вдячністю дивилися на нас. Ми урізноманітнювали їхнє життя. Сподіваюся, що нам вдалося дати те, чого їм найбільшe бракує, – спілкування.

Ми вражені роботою і щирістю персоналу, який працює у хоспісі. Вони щодня перебувають у нелегких емоційний умовах, алe посмішки на їх обличчях завжди щирі. Ми вражені мужністю і милосердям цих людей. Вони насправді дужe сильні. У координуванні волонтерської діяльності мені допомагала старша мeдсeстра Оксана Михайлівна, якій дякую за підтримку. Ми плануємо після складання сесії знову повернутися до волонтерської діяльності. Розуміємо, що можемо зробити свій невеличкий внесок у покращання якості життя цих людей», – розповіла Оксана Кушнерик.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.