Меню Закрити

День боротьби зі СНІДом у ТДМУ

Доброю традицією в нашому університеті стало проведення пізнавальних та виховних зустрічей зі школярами міста. «Стосується кожного» – під таким гаслом пройшли заходи, які з ініціативи кафедри іноземних мов організували куратори доц. Тетяна Горпініч та викл. Марія Кічула зі студентами кураторських груп (група 20, 31) першого курсу для учнів середньої школи № 18 до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом.

Цікавий навчально-виховний захід було запропоновано учням п’ятих та шостих класів. Дійство було розпочато з короткого ознайомлення маленьких слухачів з основною інформацією про хворобу. У формі інтерактивних діалогів студенти з’ясували, що відомо школярам про СНІД. Щоб поглибити знання дітей про небезпечне захворювання, майбутні лікарі запропонувати їм коротку презентацію та відеофільм. Емоційним доповненням стала притча про матір, яка супроводжувалась музичною композицією Миколи Блаженка «Триптих про матір» (сл. Анатолія Вихруща, муз. Юрія Кіцили).

Родзинкою зустрічі була гра-сюрприз, підготовлена студентом з Нігерії Чібуіке Чізова «Розшифруй абревіатуру».

Нестандартною та пізнавальною для школярів була сценка «СНІД та слідчі», в ході якої студенти у формі рольової гри продемонстрували, яким небезпечним є для людства СНІД.

Не зважаючи на вік, юні слухачі пройнялися проблемою боротьби з недугою, давали власні рекомендації щодо попередження виникнення захворювання, закцентували увагу на ролі здорового способу життя у недостатньо інформованому суспільстві.

Інформацію подала кафедра іноземних мов.