Меню Закрити

У ТДМУ відбулася студентська конференція, присвячена боротьбі з ВІЛ/СНІД

З ініціативи викладачів кафедри мікробіології, вірусології та імунології Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 4 грудня 2017 року відбулася конференція, присвячена Всесвітньому дню боротьби з ВІЛ/СНІД. Модераторами заходу були доценти кафедри М.Творко та О.Покришко.

Потрібно зазначити, що студенти відповідально підготувалися до конференції і представили цікаві презентації та доповіді.

Про медико-соціальний аспект ВІЛ-інфекції розповіла студентка третього курсу медичного факультету Л.Косінська.

Третьокурсниця медичного факультету Х.Пелех проаналізувала епідеміологію ВІЛ/СНІДу.

Представник третього курсу медичного факультету Т.Скурський за допомогою відеоматеріалу детально розповів про будову вірусу.

Студентка третього курсу медичного факультету Б.Горопаха доповіла на тему «Клінічна класифікація стадій ВІЛ-інфекції».

Студенти третього курсу факультету іноземних студентів Dzien Remigiusz i Nnaji Yosef представили доповідь «Лабораторна діагностика СНІДу».

Про перспективи створення вакцини і препаратів для лікування ВІЛ/СНІДу розповіла студентка третього курсу медичного факультету М.Могила.

Стан захворюваності на ВІЛ-інфекцію у Польщі проаналізувала студентка другого курсу факультету іноземних студентів Maria Radwan.

Наприкінці конференції представниця благодійного фонду «100 відсотків життя» Наталя Мішталь ознайомила студентів з роботою її організації, розповіла про специфіку соціально-психологічного супроводу ВІЛ-позитивних осіб. Вона також продемонструвала одноразові тести, за допомогою яких можна швидко пройти обстеження щодо наявності ВІЛ-інфекції в організмі. Пані Наталя подякувала студентам за змістовні доповіді і запросила до співпраці.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.