Меню Закрити

Студенти ТДМУ подарували часточку тепла підопічним геріатричного пансіонату

Цього року студенти третього курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського виявили ініціативу влаштувати свято Миколая для підопічних геріатричного пансіонату у селі Петриків, що поблизу Тернополя. У минулі роки наші волонтери опікувалися дітьми з малозабезпечених сімей. Проте цього разу вони вирішили допомогти тим, хто потребує опіки і спілкування найбільше. Свою увагу зупинили саме на людях, які перебувають під наглядом в Петриківському обласному геріатричному пансіонаті.

До волонтерської групи увійшли Таїсія Білоножко (організатор), Юлія Бандрівська, Наталя Іщук, Христина Цінцьо, Олeксандр Дублянський, Зоряна Лукашук, Аліна Вівдич, Вікторія Киричок, Назар Лeпак, Павло Левчук.

«Ми оголосили про збір коштів на курсі. Упродовж тижня кожен приносив старостам, хто скільки зміг. Згодом сконтактували з заступником директора цього закладу, уточнили дату і час, коли можна приїхати. Ігор Йосипович нам сказав, що було би добре, якби ми підготували кожному невеликий подаруночок і щоб самі їх передали. За його словами, це додасть людям радості. Ми придбали солодощі і мандарини. Запакували 181 невеличкий подарунок. Окрім того, передали 4 ящики печива адміністрації закладу. Його будуть давати перестарілим на сніданки до чаю» – розповіла Таїсія.

Молодь не очікувала, що її будуть так тепло і радісно приймати. Це було справжнім святом для людей, які перебувають під опікою у цьому пансіонаті.

«Плануємо продовжити співпрацю і підтримку. Хочемо залучити наших творчих студентів з певними виступами, оскільки тут людям дуже бракує спілкування. Таким чином можемо урізноманітнити їхнє життя.

Це дало нам стимул робити більше добрих справ. Ми вражені тим, наскільки взагалі важливе спілкування і як воно може змінювати наш світ. Ми мали можливість переоцінити своє життя», – додала Юлія Бандрівська.

Ми ж дякуємо нашим студентам за їхню чуйність і милосердя. Хай не міліють джерела їхньої любові до ближніх!

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.