Меню Закрити

Представники Пласту передали Вифлеємський вогонь до ТДМУ

Лампадку з Вифлеємським вогнем миру тернопільські пластуни передали для всього колективу Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського під час чергового засідання вченої ради ТДМУ, яка відбулася 26 грудня 2017 року. Цей символ віри, миру, любові, світла і злагоди прийняв від юних активістів проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай.

Понад двадцять років поспіль скаути світу, а разом з ними й учасники  Української національної скаутської організації Пласт поширюють Вифлеємський вогонь миру, який постійно горить у Вифлеємі – місці народження Ісуса Христа. Цей вогонь є спомином про прихід на землю Спасителя. До Європи вогонь з Вифлеєма наприкінці листопада привозять літаком у спеціальному контейнері австрійські скаути, а вже від Відня він мандрує з рук у руки за допомогою так званої «скаутської естафети» цілою Європою. Його передають від міста до міста, заносять у церкви, державні установи. Вогнем з Вифлеєму люди можуть запалити свічки вдома на Святу Вечерю. Крім того, його заносять до сиротинців, лікарень, щоб ті, які перебувають далеко від своїх родин, могли відчути тепло Вифлеємської зірки. Традиційно Вогонь зберігається в церкві до Йордану – до 19 січня. Потім його можна загасити.

Координатором передачі Вифлеємського вогню миру у Тернопільському державному медичному університету імені І.Я Горбачевського був асистент кафедри медицини катастроф та військової медицини, пластун-сеньйор праці Віктор Шацький. Його досвід пластування складає понад двадцять років. У цьогорічній акції передачі вогню разом з іншими юнаками та юначками взяли участь його сини – пластун-прихильник Максим Шацький (29 курінь УПЮ імені Ю. Старосольського) та пластун-новак Станіслав Шацький (рій «Ящірки з Червоної гори»). Хочеться також відмітити наймолодшу учасницю передачі вогню – пташа Наталочку Михайлюк.

Аркадій Гаврилович від імені ректора ТДМУ, професора Михайла Корди і всього колективу університету подякував пластунам за цю акцію. Він побажав їм миру, добра і щастя, а також веселих свят і здійснення мрій.

До уваги працівників і студентів ТДМУ – кожен бажаючий зможе запалити свічку від Вифлеємського вогню у холі адміністративного корпусу нашого університету.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.