Меню Закрити

Дзвінка коляда Новосільської громади лунала у ТДМУ

До Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 9 січня завітала делегація Новосільської громади на чолі з її головою Ільком Стахурським, аби привітати керівництво і колектив вишу з Новим роком і Різдвом Христовим. Учні Новосільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів імені М.Зарицького святково колядували і віншували, сповіщаючи радісну звістку про народження Спасителя.

Очільник громади подякував ректору ТДМУ, професору Михайлу Корді за тривалу співпрацю університету в плані охорони здоров’я жителів цього населеного пункту. Нагадаємо, що минулого року викладачі нашого університету проводили профілактичні огляди у Новому Селі. Він також додав, що важливим є те, що діти прагнуть вивчати українські традиції, зберігати і примножувати їх.

«Щороку ми приїжджали до Тернополя з колективом дорослих жителів нашої громади. Цього року директор школи запропонувала дати можливість поколядувати дітям. Школярі ретельно готувалися до цієї відповідальної місії і справилися з нею дуже добре», – додав Ілько Стахурський.

Михайло Корда у свою чергу висловив подяку від імені колективу ТДМУ гостям з Новосільської громади. Він зазначив, що приємно бачити, що звичаї нашого народу продовжує молоде покоління.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.