Меню Закрити

Студенти ТДМУ, які є членами ЄМСА, визначили стратегічні напрямки роботи Всеукраїнської асамблеї

Нещодавно студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачеського, які є членами Тернопільського осередку Європейського медичної студентської асоціації, організували чергове засідання філії. Під час нього майбутні медики відпрацьовували навички надання першої допомоги, зокрема серцево-легеневої реанімації.

Для нових членів організації – це була добра нагода отримати нові знання і практику, а для тих, хто давніше в ЄМСА – вдосконалити свій досвід.

«Ми, як майбутні лікарі, повинні бути готові до будь-яких екстрених випадків у житті і в роботі. Тому такі воркшопи є важливими під час навчального процесу. У подальшій своїй діяльності ми будемо частіше організувати подібні майстер-класи, аби якомога більша кількість студентів могла надати першу допомогу», – зазначила президент Тернопільського осередку ЄМСА Зюзанна Бетковяк.

Одним з важливих питань зустрічі було обговорення і планування проведення Всеукраїнської асамблеї, яка відбудеться 27-29 квітня 2018 року на базі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського. Тема конференції «Глобальні проблеми здоров’я, пов’язані з імунною системою організму. Відокремлення фактів від вигадки».

У заході візьмуть участь керівники та члени філій ЄМСА в Україні. Упродовж трьох днів будуть прийняті важливі стратегічні рішення щодо подальшої діяльності організації, впровадження всеукраїнських проектів, відзначення найкращих учасників.

Організаційний комітет, до якого увійшли студенти ТДМУ, зокрема екс-президент Тернопільського осередку Парт Саб’я Сачі (Parth Sabya Sachi), президент Зюзанна Бетковяк (Zuzanna Betkowiak), віце-президенти Аршбір Сандху (Arshbeer Sandhu), Авваль Тайво (Awwal Taiwo), Мудасар Амін (Mudassar Amin), Саміра Хаятулах (Samirah Hayatullah), а також Акінаде Адедоїн Айомікун (Akinade Adedoyin Ayomikun), планує провести чотири майстер-класи, один з яких буде пов’язаний з наданням домедичної допомоги. Ще один вокршоп організують ініціатори хірургічної школи нашого університету. Також відбудеться майстер-клас з підтримки життєдіяльності серця та особливостей імунної системи організму.

Окрім того, в рамках всеукраїнської асамблеї заплановано соціальну акцію та ознайомлення з історичними пам’ятками Тернополя. Оргкомітет запрошує заповнити форму для участі за посиланням https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf7Ieogn3A_1JJLoep3uS7aKHygqI_cVXHjeiU1IOEM0OID3w/viewform?usp=send_form

Наприкінці зустрічі традиційно відбулася інтерактивна гра, привчена анатомії людини.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.