Меню Закрити

Студенти ТДМУ організували просвітницькі акції з нагоди Дня боротьби з туберкульозом

З нагоди Дня боротьби з туберкульозом ініціативна група студентів Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського організувала низку акцій, спрямованих на запобігання цьому захворюванню, вчасні профілактику та звернення до лікарів.

Спершу представники медичного факультету Юлія Валігура, Анастасія Бойко, Тетяна Карпяк, Ірина Демах та майбутній стоматолог Олександр Напханюк 23 березня 2018 року провели декілька зустрічей зі школярами нашого міста.

Цього дня для учнів 6-11 класів ТНВК медичного ліцею №15 вони організували заняття в ігровій формі. Замість читання лекцій майбутні медики за допомогою методу «мозкового» штурму, вікторин, розгадування кросвордів доносили важливу інформацію про те, що таке туберкульоз, які клінічні прояви цього захворювання, наскільки небезпечним воно є для власного здоров’я і для оточуючих, як запобігти йому. Потрібно зазначити, що школярам такий формат просвітницької акції був до вподоби.

У класичній гімназії активісти ТДМУ також провели семінарські заняття і заручилися підтримкою благодійної організації «Сто відсотків життя» (голова – Мішталь Н.М.), яка займається соціальною підтримкою туберкульозних хворих і ВІЛ-позитивних осіб. Ця громадська організація надала призи для переможців конкурсу на кращий малюнок на тему туберкульозу. Також організатори акції висловлюють подяку Шахзаду Наджаму (Dr. Shahzad Najam) – директору компанії «WELTEK International». Він також допоміг їм у забезпеченні невеликими подарунками школярів, які були найактивнішими під час семінарів, давали правильні відповіді на запитання.

24 березня 2018 року інша група студентів нашого університету організувала просвітницьку акцію в торговому комплексі «Орнава», де вони анкетували тернополян, роздавали листівки з інформацією, пояснювали людям про фактори ризику, профілактику туберкульозу, скринінгові методи для дітей і дорослих.

Уляна Сатурська, Роман Ярославіцький, Наталя Терлецька, Остап Сатурський, Катерина Бігуняк, Олександр Купець, Daniel Aganren, Adeniyi Adetomiwa зазначають, що всі реагували позитивно.

Майбутнім медикам сподобалося доносити до громадян корисну інформацію, при цьому отримуючи новий досвід і знання.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.