Меню Закрити

Студенти ТДМУ представляли університет на всеукраїнському конкурсі наукових робіт у галузі «Фармакологія, фармація»

У конференц-залі ректорату Національного медичного університету імені О.Богомольця 4 квітня 2018 року відбувся II тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у галузі «Фармакологія, фармація» англійською мовою. Свої наукові напрацювання на розгляд журі надіслали студенти вищих навчальних закладів Харкова, Запоріжжя, Києва, Львова, Одеси, Ужгорода та Тернополя.

На підсумковій науково-практичній конференції власні дослідження презентували 13 студентів, серед яких були присутні доповідачі з Нігерії, Індії та Марокко. Це перший студентський англомовний конкурс, під час якого всі доповіді та дискусії відбувалися виключно англійською мовою.

ТДМУ на цій конференції представляли дві студентки з Нігерії Okechukwu Favour Chigozirim та Amesi Rejoice Anwuri, які навчаються на п’ятому курсі фармацевтичного факультету. Вони презентували спільну дослідницьку роботу «A HPLC-MS/MS METHOD DEVELOPMENT AND VALIDATION FOR THE SIMULTANEOUS DETERMINATION OF BISOPROLOL AND ENALAPRIL IN THE PRESENT OF ENALAPRILAT IN HUMAN PLASMA». Науковим керівником студентів є доцент фармацевтичного факультету Лілія Логойда, яка водночас є керівником їхніх дипломних робіт.

Наші студенти посіли 5 місце серед тринадцяти команд, які були відібрані для участі у всеукраїнському турі. Потрібно зазначити, що це перший досвід участі іноземних студентів Тернопільського медичного університету у всеукраїнських наукових конкурсах. Сподіваємося, що їхні наступники матимуть такий же науковий запал і представлятимуть ТДМУ на подібних заходах у наступні роки.

Усі студенти-науковці отримали сертифікати учасників підсумкової науково-практичної конференції.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.