Меню Закрити

Студенти ТДМУ склали присягу на вірність народу України

На базі навчально-оздоровчого комплексу «Червона калина» Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 19 квітня 2018 року 73 курсанти ТДМУ, які завершили навчання за програмою підготовки офіцерів запасу медичної служби на кафедрі медицини катастроф та військової медицини, склали присягу на вірність народу України. Студенти шостого курсу медичного факультету та п’ятого курсу стоматологічного факультету виконали на «відмінно» вправи зі стрільби з стрілецької зброї і проявили дисциплінованість, старанність у здобутті знань і практичних навичок.

Урочиста присяга розпочалася з вшанування пам’яті героїв Небесної сотні та воїнів, які загинули в АТО, захищаючи Україну.

У цьому урочистому і хвилюючому заході взяли участь ректор ТДМУ, професор Михайло Корда, завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини, професор Арсен Гудима, а також представники цієї кафедри – заступник завідувача-начальник навчальної частини кафедри, доцент Ігор Гарасимів, старші викладачі Віктор Лотоцький і Микола Ярошенко, викладачі Юрій Щирба і Юрій Слюсаренко.

«Сьогодні у вашому житті є певна віха, яка пов’язана з прийняттям присяги на вірність своєму народові та Україні. Ця клятва є однією з найважливіших. Це те непорушне слово, ціна якого більша за життя. Скласти присягу – це усвідомити те, що з цього дня ви стаєте оборонцями нашої землі, стаєте офіцерами-медиками. Ви повинні бути готовими в будь-яку хвилину влитися в лави захисників України і виконувати свій обов’язок. Цей крок ви робите у нелегкий для нашої держави час, коли Україна зазнає агресії з боку сусідньої країни. Я бажаю, щоб вам ніколи не доводилося застосовувати свої знання, отримані під час військової підготовки, щоб над вашими головами завжди було мирне небо. Абсолютно переконаний, що в разі потреби ми і ви станемо на оборону своїх сімей і держави, як зробило багато випускників нашого університету і кафедри медицини катастроф і військової медицини.

Бажаю вам здоров’я, сили і натхнення, миру і злагоди в родинах і нашій країні. Нехай вам щастить», – зазначив Михайло Корда.

Полковник медичної служби Ігор Гарасимів ознайомив присутніх з витягом з наказу щодо організації і проведення прийняття військової присяги на вірність українському народу.

Кожен курсант особисто склав присягу на вірність народу України і скріпив її своїм підписом. Після цього, перегрупувавшись у взводи, випускники пройшли урочистим маршем.

Фотоальбом з прийняття присяги можна переглянути за адресою: https://www.facebook.com/482338008555001/photos/?tab=album&album_id=1554790167976441

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.