Меню Закрити

Викладачі ТДМУ відвідали VI Міжнародний медичний форум «Інновації в медицині – здоров’я нації»

15-17 квітня цього року у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза» відбувся VI Міжнародний медичний форум «Інновації в медицині – здоров’я нації», який є головною подією в галузі охорони здоров’я України. Як зазначили представники Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, які відвідали форум, цей захід об’єднує потужну науково-практичну програму, школи та найбільші на теренах України спеціалізовані виставки, а також створює міжнародну платформу для обміну досвідом та підвищення кваліфікації фахівців медичної галузі. Така масштабна подія відбулася за підтримки Президента України та під патронатом Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я.




Під час форуму діяла виставка, яка поділялася на такі тематичні розділи: «MEDRadiology» (конвенціональна рентгенодіагностика, рентгенівська комп’ютерна томографія, магнітно-резонансна томографія, ультразвукова діагностика, ядерна медицина, променева терапія, радіаційна безпека), «MEDLab» (комплексне забезпечення медичних лабораторій), «MEDTech» (медична техніка та обладнання для амбулаторного та стаціонарного лікування), «MEDSolutions» (комплексні рішення для закладів охорони здоров’я: проектування, інжиніринг, автоматизація, телекомунікаційні та інформаційні технології в медицині), «MEDRehab&Physio» (обладнання та технології для фізіотерапії і медичної реабілітації), «MEDСleanTech» (чисті приміщення, клінінг, спецодяг та засоби індивідуального захисту), «MEDInnovation» (інноваційні розробки та перспективні проекти науково-дослідних установ медичного профілю і медичних ВНЗ), «MEDDent» (обладнання, матеріали та технології у галузі стоматології), «HEALTH BEAUTY» (професійне обладнання, матеріали і сучасні технології для естетичної медицини, пластичної хірургії).


Також широко були представлені лікарські препарати, парафармацевтична продукція, товари медичного призначення, лікувальна косметика, комплексне оснащення аптек, послуги для фармацевтичного ринку у рамках Міжнародної фармацевтичної виставки «PHARMAEXPO».


Упродовж трьох днів на учасників форуму очікувала і насичена науково-практична програма під час IV Міжнародного медичного конгресу «Впровадження сучасних досягнень медичної науки в практику охорони здоров’я України», який є міждисциплінарною платформою для підвищення кваліфікації, навчання, обміну досвідом та конструктивного діалогу вчених, практикуючих лікарів і експертів різних сфер медицини.

Учасники науково-практичних заходів цього конгресу отримали сертифікати про підвищення кваліфікації. Здобути нові знання і навички можна було в рамках таких спеціальних програм: «Організація і управління охороною здоров’я», «Дні лабораторної медицини», «Медична радіологія», «Онкологія», «Терапія», «Фізіотерапія і реабілітація», «Health beauty», «Військова медицина», «Дні приватної медицини», «Організація та управління охороною здоров’я».


Також діяли спеціальні напрямки, зокрема «Хірургія: абдомінальна хірургія, ортопедія, травматологія, ендоскопія, хірургія серця і магістральних судин, нейрохірургія, анестезіологія, торакальна хірургія, трансплантологія, комбустіологія», «Медицина невідкладних станів», «Акушерство, гінекологія і педіатрія: генетика, здоров’я дітей, неонатологія, перинатологія, репродуктологія», «Інфекційні хвороби і епідеміологія, ВІЛ/СНІД, туберкульоз, венерологія, паразитологія», «Організація і управління фармацією: клінічна фармакологія, загальна фармація».


В «InnovationZone» відбувалися відкриті презентації інноваційних розробок галузі охорони здоров’я.

Паралельно з Міжнародним медичним форумом пройшла IV Міжнародна виставка SPA&Wellness – Healthcare Travel Expo, орієнтована на практику надання високоякісних медичних послуг на території України та за її межами. Тут були представлені національні експозиції, провідні клініки, медичні та реабілітаційні центри, санаторно-курортні установи, SPA&Wellness курорти Австрії, Ізраїлю, Іспанії, Литви, Малайзії, Словаччини, Словенії, України, Фінляндії, Таїланду, Польщі, Туреччини, Угорщини…

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.