Меню Закрити

Вітаємо професора ТДМУ Михайла Гнатюка із черговим досягненням

Щороку Тернопільська обласна організація товариства винахідників і раціоналізаторів України проводить конкурс на присвоєння звання «Кращий винахідник, раціоналізатор Тернопільської області». За підсумками винахідницької роботи в університеті за 2014 рік кращим винахідником визнано доктора медичних наук, завідувача кафедри оперативної хірургії та топографічної анатомії Михайла Гнатюка. Нещодавно від отримав свідоцтво щодо присвоєння йому почесного звання «Кращого винахідника Тернопільської області».


Нагадаємо, що Михайло Степанович є засновником оригінальної наукової школи експериментальної та клінічної морфології. Його досвід та знання дослідника-експериментатора дають можливість бачити перспективи наукових досліджень як для молодих вчених, так і для зрілих науковців. Професор Михайло Гнатюк є автором понад 700 наукових праць, 5 монографій, англомовного навчального посібника з топографічної анатомії та оперативної хірургії. За свою винахідницьку діяльність Михайло Степанович розробив і отримав  більше 75 патентів та авторських свідоцтв на винаходи/корисні моделі.

У 2014 році Михайло Гнатюк отримав 6 патентів України на винаходи та корисні моделі. Розроблені та запатентовані рішення спрямовані на розробку моделювання патологiчних процесiв, морфометричнi дослiдження компенсаторно-адаптацiйних явищ в органах при їх ураженнях та корекцiї.

Бажаємо Михайлу Степановичу творчих успіхів та нових відкриттів. Нехай його розробки знайдуть своє застосування у житті та стануть у пригоді людству.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.