Меню Закрити

Відбулася зустріч ректора ТДМУ із Архієпископом Тернопільським, Кременецьким і Бучацьким Нестором

Ректор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Михайло Корда 29 квітня провів робочу зустріч із Архієпископом Тернопільським, Кременецьким і Бучацьким Нестором. Під час неї обговорили можливість співпраці вищого навчального закладу та Української Православної Церкви Київського патріархату. Зокрема мова йшла про можливість участі студентів ТДМУ у ролі волонтерів під час літніх таборів на території нашої області, які організовує УПЦ КП.


Михайло Корда зі свого боку запропонував Архієпископу Нестору стати духовним наставником для майбутніх медиків. На його думку, спілкування у невимушеній атмосфері допоможе духовному зростанню молоді та акцентуванні на етичних аспектах у подальшій їхній лікарській практиці. Очільник вишу також зазначив, що в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського з метою формування майбутньої медичної еліти на засадах любові і поваги до пацієнтів в 2012 році створено кафедру медичної біоетики та деонтології.


На знак поваги Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор подарував ректору ТДМУ, професору Михайлу Корді картину тернопільського художника Олега Шуляка «Хрещення». Нагадаємо, що митець працює в унікальній техніці оптичної ілюзії.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.