Меню Закрити

Студент ТДМУ виборов перше місце в олімпіаді

Нещодавно студент третього курсу медичного факультету Тернопільського державного медичного університету iменi I.Горбачeвського Петро Табас повернувся до рідної Альма-матер із значною перемогою, а саме виборов перше місце у ІІ етапі Всеукраїнської олімпіади з нормальної фізіології. Предметні змагання відбулися на базі Української медичної стоматологічної академії (м. Полтава). У цій олімпіаді взяло участь понад 30 студентів з чотирнадцяти медичних вишів України. Петро Табас був нагороджений дипломом та цінним призом – сучасним вимірювачем артеріального тиску.

За словами студента, змагання були непростими та напруженими. Учасники виконували завдання упродовж двох турів. Під час першого туру відбулися тестування, а в другому турі студенти виконували письмову роботу. У тестуванні використовувалися тести з іспиту «Крок», зокрема перевірялися знання учасників олімпіади з різноманітних галузей фізіології. Письмова робота передбачала розгорнуті відповіді на запитання, що стосувалися практичних аспектів вивчення фізіології та вміння нестандартно вирішувати ситуаційні задачі. Серед завдань на письмовій роботі були такі, як співставлення компонентів загального аналізу крові, інтерпретація показників електрокардіограми та ін.
image001
Члени журі: професор Степан Вадзюк і професор Ігор Міщенко, а також переможець олімпіади-  Табас Петро

Важливою складовою проведення Всеукраїнської Олімпіади з фізіології стала екскурсія мальовничою Полтавою. Гості з інших міст побували в найкращих історичних, пам’ятних, мальовничих місцях міста, сфотографуватись на згадку про перебування в них.

image003image002

Від олімпіади у нього залишися дуже позитивні враження, адже це нагода не лише перевірити свої знання медицини, а й завести нові цікаві знайомства.

Петро Табас висловлює щиру подяку викладацькому складу кафедри нормальної фізіології ТДМУ за надану можливість захищати честь вишу.