Меню Закрити

Ректор ТДМУ обговорив подальшу співпрацю із професорами з Канади

З метою обговорення питань подальшої співпраці у рамках двосторонньої угоди між Тернопільським державним медичним університетом імені І.Горбачевського та Університетом імені Грента МакЮена (м. Едмонтон) щодо здійснення програм академічної мобільності викладачів та студентів, розробки спільних наукових проектів у галузі охорони здоров’я, обговорення питань вдосконалення сестринської освіти в Україні до Тернополя завітали гості з Канади.

IMG_6441

IMG_6459

До складу делегації увійшли такі представники Університету імені Грента МакЮена, як професор Елізабет Бургес-Пінто та проектний менеджер Центру українських ресурсів та розвитку Юрій Конкін.

IMG_6451

IMG_6456

IMG_6468

Під час зустрічі із ректором ТДМУ, професором Михайлом Кордою мова йшла про включення  нового курсу «Психологічне здоров’я» до навчального плану підготовки фахівців спеціальності «Сестринська справа» освітньо-кваліфікаційного рівня бакалавр і започаткування спільних дослідницьких проектів в галузі медсестринства між двома вишами. Детальніше обговорили можливості сайту «Психологічна допомога», який спрямований на надання психологічної допомоги людям, що відчувають наслідки психотравмуючих подій, учасникам АТО і членам їхніх сімей. Цей проект реалізовується Українським центром засобів та розвитку при університеті МакЮена.

IMG_6437

IMG_6434

Гості з Канади ознайомилися із роботою Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, відвідали навчально-науковий інститут медсестринства, навчально-науковий інститут морфології, центр незалежного тестування студентів, Університетську лікарню.

Професор Елізабет Бургес-Пінто прочитала студентам ТДМУ лекції «Міжнародні аспекти медсестринства» та «Про основи кураторства».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.