Меню Закрити

Студентка ТДМУ отримуватиме стипендію від «Фонду Віктора Пінчука»

У черговий раз Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського має привід пишатися своїми вихованцями. Нещодавно стало відомо, що студентка третього курсу медичного факультету Богдана Перевізник увійшла до сотні кращих студентів, які упродовж року отримуватимуть стипендію від «Фонду Віктора Пінчука». Дівчина посіла 36 позицію у загальному рейтингу конкурсантів.

богдана

Зазначимо, що стипендіати програми відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі. До участі запрошуються всі студенти 3-6 курсів денної форми навчання українських вищих навчальних закладів четвертого рівня акредитації та ВНЗ-партнерів програми. Критерії відбору – високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності. Цього року для участі у конкурсі стипендіальної програми «Завтра.UA» подали 1244 пакета документів.

Згідно з рішенням Правління Всеукраїнської благодійної організації «Фонд Віктора Пінчука – соціальна ініціатива» переможцями є ті конкурсанти, підсумкова оцінка яких дорівнює або вища за 71,56 балів у загальному рейтингу конкурсантів. Таким чином, конкурсанти, які зайняли у загальному рейтингу позицію з 1 по 100 вважаються стипендіатами вищезгаданої програми. Загалом цей проект – це перша приватна загальнонаціональна програма з підтримки талановитої молоді. Її головна мета сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни.

«На розгляд комісії я подала свою наукову роботу на тему «Вивчення метаболізуючої функції печінки за умов політравми». Також надала рекомендаційні листи від свого керівника – завідувача кафедри медичної біохімії, професора Світлани Підручної, та начальника патронатного відділу Тернопільської міської ради Максима Черкашина. Потрібно було написати і мотиваційного листа, в якому детально пояснила мету участі в цьому проекті. Всі роботи журі зашифровувало, аби бути максимально об’єктивними. Під час третього етапу, який відбувся в Києві у квітні цього року, відбулася робота в командах. Звичайно, приємно отримати таку приємну звістку. Знаю, що з нашого університету свої роботи подавало ще троє студентів. Загалом не було обмежень щодо кількості учасників від одного вишу, тому раджу своїм колегам не втрачати шансів і постійно брати участь у різних програмах», – розповіла Богдана Перевізник.

Упродовж року дівчина отримуватиме щомісячну стипендію у розмірі понад 900 гривень.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.