Меню Закрити

Студенти-інструктори ТДМУ вручили сертифікати учасникам проекту з домедичної допомоги

В адміністративному корпусі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 28 травня відбулося вручення сертифікатів щодо проходження дводенного тренінгу з основ домедичної допомоги, який проводився в рамках проекту «Я можу врятувати життя». Документи, які засвідчують освоєння базових навичок, вручили проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай та завідувач кафедри медицини катастроф і військової медицини, професор Арсен Гудима.

 IMG_8540

IMG_8543

Нагадаємо, що вищезгаданий проект реалізовується молодіжним осередком Всеукраїнської ради реанімації та екстреної медичної допомоги спільно із ТДМУ. До когорти сертифікованих інструкторів входить 16 студентів-медиків. Усіх бажаючих навчають на базі навчально-тренінгового центру навчально-наукового інституту медсестринства. Студенти-інструктори медуніверситету спершу читають короткі лекції, детально ознайомлюють учасників курсу із основами домедичної допомоги і лише після цього переходять до практичних занять.

IMG_8561

IMG_8554

IMG_8546

Упродовж місяця знання і навички з домедичної допомоги отримали 49 представників зі студентського середовища місцевих вишів і жителів міста загалом. Також молоді активісти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського проводять виїзні навчання в містах і селах нашої області. Зокрема такі відбулися в Шумську та Струсові.

IMG_8558

IMG_8566

«Ми вже понад місяць працюємо над реалізацією цього проекту. Нас радує те, що постійно зростає кількість бажаючих навчатися основам домедичної допомоги. Всі учасники тренінгів свідомі того, що здобуті вміння є необхідними. Висловлюю подяку керівництву нашого університету, зокрема ректору Михайлу Корді за підтримку і всебічне сприяння», – зазначила керівник осередку, студентка третього курсу медичного факультету Богдана Перевізник.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.