Меню Закрити

Участь у Міжнародному медичному семінарі «Здоров’я матері та дитини» (м. Зальцбург, Австрія)

З 15 до 25 травня 2015 року у м. Зальцбург (Австрія) відбувся міжнародний медичний семінар «Здоров’я матері та дитини», присвячений актуальним питанням перинатології. Провідні неонатологи та акушер-гінекологи – професори Колумбійського медичного університету (США) та медичного університету м. Грац (Австрія) представили сучасні підходи до діагностики та лікування захворювань неонатального періоду, висвітлили актуальні питання перинатології.  У роботі семінару взяли участь 37 лікарів та викладачів вищих медичних навчальних закладів з 30 країн світу.

1

Професорський склад та учасники семінару

2

Координатор семінару професор Річард А. Полін, завідувач кафедри неонатології Колумбійського медичного університету

3

Учасники семінару під час лекцій

Представником від України була асистент кафедри педіатрії № 2 Сарапук І.М.

4

Почесний професор Аворі Фанарофф,  Case Western Reserve University та асистент кафедри педіатрії №2 ТДМУ ім. І.Я Горбачевського І.М. Сарапук

Під час семінару були розглянуті та активно обговорювалися сучасні підходи щодо діагностичного та лікувального процесу найбільш поширених захворювань новонароджених: неонатального сепсису, некротичного ентероколіту, вроджених вад розвитку, дихальних розладів, неонатальних жовтяниць.

Досягнення перинатальної медицини з удосконаленням методів інтенсивної терапії та респіраторної підтримки новонароджених дозволило підвищити виживання недоношених дітей з дуже низької масою тіла. Внаслідок цього з’явилася проблема формування у даного контингенту хворих хронічного захворювання легень. Сучасні підходи до діагностики та лікування респіраторного синдрому, бронхолегеневої дисплазії у недоношених немовлят викликали жваву дискусію учасників семінару. Велика увага лекторів приділялася тактиці ведення недоношених новонароджених з відкритою артеріальною протокою.

На семінарі було представлено сучасні алгоритми ведення новонароджених з підозрюваним та підтвердженим неонатальним сепсисом залежно від гестаційного віку, тактика менеджменту при неонатальних жовтяницях. Учасники представили власні клінічні випадки, які активно обговорювалися як професорським складом, так і усіма присутніми.  Доповідачі отримали вичерпні відповіді на поставленні ними питання щодо презентованих клінічних випадків.

5

Панорама Зальцбурга із замку Хоензальцбург

            Участь у семінарі ««Здоров’я матері та дитини» надала можливість підвищити кваліфікаційний та професійний рівень в галузі неонатології та здійснити обмін досвідом щодо діагностики та лікування захворювань неонатального періоду з метою подальшого впровадження новітніх науково- обґрунтованих методів у клінічну практику.

Асистент кафедри педіатрії № 2 Сарапук І.М.