Меню Закрити

Представники ТДМУ взяли участь у прощі медичних працівників до Марійського духовного центру

З нагоди Дня медичного працівника 20 червня втринадцяте відбулася професійна проща до Марійського духовного центру у селі Зарваниця, що на Теребовлянщині. У цьому заході взяли участь представники Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського на чолі з його ректором – Михайлом Кордою. До прощі також долучилися директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Володимир Курило, голова Тернопільської обласної профспілки працівників охорони здоров’я Володимир Кузів, проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Степан Запорожан і проректор з наукової роботи Іван Кліщ.

Zarvanytsia-proshcha-medyky-15064215

Zarvanytsia-proshcha-medyky-15064126

Цей захід щорічно організовує комісія УГКЦ у справах мирян спільно з комісією душпастирства охорони здоров`я та департаментом охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації. У соборі Зарваницької Матері Божої учасники прощі взяли участь у Божественній Літургії, поклонінні Чудотворній іконі Зарваницької Богородиці та благословенні мироточивими мощами святих та освяченою водою.

Zarvanytsia-proshcha-medyky-15064181

Zarvanytsia-proshcha-medyky-15064187

Високопреосвященний Архиєпископ та Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк вручив образ Зарваницької Божої Матері ректору ТДМУ, професору Михайлу Корді. Він також щирими словами відзначив діяльність медуніверситету і його важливу роль у формуванні медичної еліти України.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.