Меню Закрити

Студенти-іноземці ТДМУ започаткували власний журнал

Нещодавно з друку вийшов новий номер журналу «Imperium», який підготувала Асоціація студентів Нігерії Тернопільського державного медичного університету імені І. Горбачевського. Статті у цьому виданні присвячені життю і навчанню іноземних студентів. Тут можна детально ознайомитися із історією діяльності Асоціації, дізнатися про те, хто був президентом цієї організації у попередні роки.

IMG_0180

IMG_0181

Представники Асоціації вирішили поспілкуватися з ректором ТДМУ, професором Михайлом Кордою.

IMG_0182

Їх цікавив життєвий шлях Михайла Михайловича, а також його бачення розвитку університету у найближчі п’ять років. Щодо останнього, то очільник вишу відповів, що «університет обов’язково розвиватиметься. Сьогодні ми впроваджуємо нові навчальні плани, які відповідатимуть європейським стандартам. Також робимо все можливе для того, аби підвищити якість наукових досліджень і активізувати наукову діяльність. Ми маємо тісну співпрацю із медичними університетами країн Європи і США. Наш університет є засновником міжнародного консорціуму, до якого входить 24 закордонних університети. Цього року наші іноземні студенти візьмуть участь в програмі академічних обмінів «ERASMUS+». Невдовзі майбутні медики поїдуть в рамках згаданого проекту до університетів Болгарії, Польщі, США, Канади. Також два польські вищі навчальні заклади запропонували нам підписати Угоди щодо отримання студентами двох дипломів (українського і польського) освітньо-кваліфікаційного ступеня «бакалавр» з медсестринства. Згідно з цими Угодами студенти 3 роки навчатимуться у нашому університеті і 1 рік у Польщі, після чого зможуть отримати два дипломи. Польський диплом відповідає всім європейським стандартам, що дає його власнику можливість бути конкурентоспроможним на світовому ринку праці. Ця програма розповсюджується як на українських, так і на іноземних студентів».

Детальніше про співпрацю з асоціаціями іноземних студентів, а також про перебування професора Михайла Корди в Нігерії можна прочитати в інтерв’ю, яке надруковане в цьому випуску журналу «Imperium».

IMG_0184 IMG_0183

У цьому номері також опубліковані стаття «Бог і медицина», фоторепортажі зі святкувань і заходів, огляд футбольного турніру, фотогалерея найкращих студентів і цьогорічних випускників, які родом з Нігерії.

IMG_0191 IMG_0190 IMG_0189 IMG_0188 IMG_0187 IMG_0186 IMG_0185

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.