Меню Закрити

Вітання ректора ТДМУ із Днем незалежності

Дорогі колеги!

Вітаю вас з двадцять четвертою річницею незалежності України. Для українського народу 24 серпня – найголовніша і найвизначніша дата! Ми – міцна і велика держава з багатолітньою історією, цікавими народними традиціями, твердими демократичними переконаннями і неабиякою волелюбністю та відвагою!

З Днем Незалежності

Понад два десятиліття незалежності – це великий привілей, про який мріяли і за який боролися сотні тисяч українських патріотів і героїв, які пожертвували життям за українську державу. На превеликий жаль, сьогодні через агресію північного сусіда ми змушені знову відстоювати цілісність нашої країни, оплакувати новітніх героїв, підтримувати тих, хто боронить український кордон на Сході! Чимало наших колег виконує свій громадянський обов’язок, перебуваючи на передовій, рятуючи життя бійців АТО. Ми пишаємося нашими відважними викладачами, працівниками і студентами і докладаємо усіх зусиль, аби підтримати їх!

Нинішні покоління, народжені до незалежності і народжені у вільній країні, мають завжди відчувати історичний обов’язок – зберегти національну незалежну самостійну Українську державу. Кожен з нас у неоплатному боргу перед тими, хто боровся і бореться задля здійснення цієї мети.

Ми вкотре відстояли демократичний вибір України під час минулорічних подій на Майдані. Ми щоденно формуємо суспільство гідних громадян, які цінують свободу і верховенство права. Україна повинна посісти гідне місце в колі європейських країн, з якими є близькою не лише географічно, а й культурно, ціннісно, цивилізаційно.

Пам’ятаймо, що кожен з нас визначає долю країни. Шануймо наше славне минуле, єднаймося довкола правдивих цілей сьогодення, аби і на завтрашній день жити у своїй державі.

Бажаю усім єдності, достатку і процвітання, а найголовніше – довгоочікуваного миру!

Слава Україні! Героям слава!

Ректор ТДМУ – професор Михайло Корда.