Меню Закрити

У ТДМУ новий корпус готовий до навчального процесу

Ще декілька днів – і новий корпус Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського наповниться студентами, які вивчатимуть тут філософію, українську та іноземні мови, медичну фізику, проходитимуть навчання за програмою підготовки офіцерів запасу.

Korpus-na-Doroshenka-8445

«Ми взяли в оренду корпус Тернопільського національного економічного університету, який розташований на вулиці Дорошенка, 7. Завдяки цьому покращили площу навчальних баз. Корпус має чотири поверхи і перебуває в дуже хорошому стані. Сьогодні на площі 1603 квадратних метрів розташовані п’ять кафедр, зокрема кафедра медицини катастроф і військової медицини, кафедра українознавства, кафедра іноземних мов з медичною термінологією, кафедра філософії і суспільних дисциплін, кафедра медичної фізики, діагностичного та лікувального обладнання.

Усі площі адаптовані до наповнюваності академічних груп по 12-13 студентів в кожній. Силами нашого університету зроблено косметичний ремонт і встановлено перегородки. Триває ще низка робіт із підключення комп’ютерних класів і підведення кабелів. До 1 вересня всі роботи будуть остаточно завершені. Частина кафедр уже переїхала з корпусу на Чехова у нові приміщення. Це дало можливість розширити начальні площі для кафедр стоматологічного факультету. Справа в тому, що цього року у нас найбільший набір за всю історію університету і постала потреба у розширенні навчальних площ», – розповів проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай.

Кафедра філософії і суспільних дисциплін та кафедра українознавства уже переїхали до нових приміщень. Потрібно зазначити, що перед корпусом на вулиці Дорошенка є площа, яка придатна для проведення тренувань з загальновійськової підготовки. Потреба у такому плацу упродовж останніх років була вкрай актуальною. Отже, завдяки наявності нового корпусу вирішено низку важливих питань щодо покращення організації освітнього процесу.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.