Меню Закрити

Понад 1100 першокурсників ТДМУ приступили до навчання

Урочисте засідання вченої ради Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 31 серпня було приурочене матрикуляції студентів медичного, стоматологічного, фармацевтичного факультетів і факультету іноземних студентів, а також навчально-наукового інституту медсестринства. Цього дня Палац культури «Березіль» імені Л.Курбаса наповнився щасливими усмішками майже 1100 майбутніх медиків, стоматологів, фармацевтів і медсестер. Привітати студентів першого курсу Тернопільського медуніверситету прийшли представники духовенства, міський голова Сергій Надал, заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Віктор Шумада.

Matrykuliatsia-15081994

Matrykuliatsia-15082045

Matrykuliatsia-15081990

Посвята в студенти ТДМУ розпочалася із спільної молитви та благословення всечесних отців.

Matrykuliatsia-15082014

Matrykuliatsia-15082034

«Сьогодні ви стаєте на шлях цілителя, а саме лікаря. Це є благородна і самовіддана професія. Потрібно мати велику любов до людей, аби постійно приходити на допомогу кожному потребуючому. Ця професія постійно перебуває під благословенням Бога. На вас лягає велика відповідальність щодо використання отриманих знань на благо людей. Нехай всемилосердний Господь благословить вас на цьому шляху. Ви ж ніколи не забувайте про Бога – і він вас направить та укріпіть у нелегкій праці», – звернувся до першокурсників Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор.

Matrykuliatsia-15082049

Від імені Архієпископа і Митрополита Тернопільсько-Зборівського УГКЦ Василя Семенюка студентів першого курсу привітав ректор Тернопільської вищої духовної семінарії Іван Римар. Він також передав образ Зарваницької Матері Божої ректору ТДМУ, професору Михайлу Корді.

В університеті створені всі умови для навчання, професійного і особистісного розвитку

«Позаду залишилися конкурси, рейтинги, зовнішнє незалежне тестування  і сьогодні у вас особлива подія – ви зробили перший крок у доросле життя. Ви влилися до когорти студентів, які навчаються в Тернопільському державному медичному університеті – одному з кращих медичних вишів України. Відразу хочу попередити – буде нелегко. Перед вами тяжка і водночас захоплююча і цікава дорога. В будь-якій країні  світу студенти-медики вчаться набагато більше і тяжче порівняно зі студентами інших спеціальностей. Студенти медики завжди були, є і будуть елітою студентства. В медичні університети ідуть найбільш талановиті, найбільш здібні, найбільш вмотивовані випускники шкіл.

Matrykuliatsia-15082088

Ви будете лікувати людей, але для цього вам необхідні глибокі знання, які ми готові вам дати. В нашому університеті створені для цього всі умови. На вас в університеті чекає не тільки інтенсивне навчання але й надзвичайно цікаве, насичене і активне студентське життя. Ви будете мати можливість брати участь у програмах обміну і навчатися протягом семестру в університетах Європи, брати участь у науковому житті університету, зможете бути учасниками міжнародних літніх шкіл, до ваших послуг різноманітні культурні і спортивні гуртки.

Перед вами зараз величезні можливості. Перед вами відкриті всі двері. Ви – талановиті, молоді, розумні, перспективні. Ви потрібні цій країні і цій нації.

Ми стоїмо на порозі змін. Невдовзі буде введено страхову медицину, і відповідно надання медичних послуг відповідатимуть стандартам медицини в західному світі. Саме від вас і від вашого навчання буде залежати майбутнє медичної галузі, її розвиток і вдосконалення. Ви, сьогоднішні першокурсники, народилися і виросли у незалежній українській державі. Переконаний, ви станете новою генерацією вітчизняних фахівців, національно свідомими, високоосвіченими і висококультурними.

Важливо щоб ви завжди пам’ятали – ви обрали найкращу у світі і найбільш благородну професію. Будьте впертими і наполегливими в навчанні, конкуруйте, не витрачайте часу даремно – і ви обов’язково досягнете успіху.

Нехай благословить вас Господь! Усіх вам благ!», – побажав ректор ТДМУ, професор Михайло Корда.

 Matrykuliatsia-15082643

До навчання цього року приступило і чимало студентів першого курсу з інших країн. Очільник вишу звернувся до них англійською мовою. Михайло Михайлович наголосив на важливості відразу з першого дня вчитися добре, реалізовуватися повноцінно як особистість і не втрачати жодної хвилини для самовдосконалення. Загалом в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського навчається понад 1500 іноземних громадян із майже 60 країн світу.

ТДМУ – візитна картка Тернополя

У своєму виступі міський голова Сергій Надал зауважив, що Тернопільський державний медичний університет імені І.Горбачевського своєю діяльністю сприяє розвитку міста, покращення його добробуту і забезпечує професійними медичними кадрами.

Matrykuliatsia-15082099

«Ви зробили правильний вибір, вступивши до медичного університету. Вуз є однією із візитних карток нашого міста. Дякую ректору і всьому колективу за тривалу співпрацю заради розвитку Тернополя. Уже сьогодні місто наповнилося тисячами молодих людей. Це відразу стало відчутно на вулицях, в громадському транспорті. Завдяки вам змінився ритм життя Тернополя. Ви же сьогодні зробили серйозний крок в самостійне життя. У вас ми бачимо майбутнє нашої країни. Ми здобули державність і зараз платимо велику ціну щодо її збереження. Незважаючи ні на що, ми повинні розвиватися і процвітати. Для цього Україні потрібні мудрі і професійні люди. Зичу всім вам миру, здоров’я, благополуччя», – зазначив Сергій Надал.

Matrykuliatsia-15082120

Заступник голови Тернопільської ОДА, керівник апарату ОДА Віктор Шумада побажав всім студентам пишатися тим, що вони здобуватимуть освіту в ТДМУ. «Ви увійшли до дружної і згуртованої медичної родини. Примножуйте її традиції і здобутки. Вірю, що на цьому шляху кожен з вас досягне чималих успіхів, – запевнив посадовець. – Переконаний, що ваші серця завжди будуть наповнені щирою любов’ю до рідної землі, а набуті знання застосуєте на благо української держави».

Matrykuliatsia-15082134

Про важливі мотиваційні складові молодим людям розповів заслужений діяч науки і техніки України, член-кореспондент Академії медичних наук України, завідувач кафедри iнфекцiйних хвороб з епiдемiологiєю, шкірними та венеричними хворобами, професор Михайло Андрейчин.

«Ви зобов’язані добре вчитися, оскільки сьогодні ваші ровесники на передовій забезпечують для вас мирні умови. Ви ще й тому повинні добре вчитися, що ви продемонстрували високі результати під час складання ЗНО. І ще одна причина для відмінного навчання полягає у тому, що медицина передбачає гуманне ставлення до людей. Отже, з любов’ю до кожного свого майбутнього пацієнта ви маєте здобувати знання, шліфувати практичні навички і вдосконалюватися упродовж свого життя», – наголосив Михайло Андрейчин.

Вітання деканів ТДМУ

Щоденне студентське життя тісно пов’язане зі спілкуванням з деканами та викладачами факультетів. Саме 31 серпня першокурсники отримали можливість ближче познайомитися з тими, до кого вони звертатимуться щодня за допомогою, порадою, мудрим словом і підтримкою.

Matrykuliatsia-15082440

«Сподіваюся, що всі ви прийшли навчатися до нас за покликанням свого серця. Сьогодні ви стали на крок ближче до реалізації своєї мрії. Пам’ятайте, що навчитися можна лише тому, що любите. Тож любіть свою професію, осягайте її вершини, вдосконалюйтеся щодня. Я вірю, що в нашому університеті ви станете не лише професіоналами своєї справи, а й всебічно розвиненими особистостями, сформуєтеся справжніми патріотами. Бажаю вам миру, добра, наснаги, здоров’я, успіхів», – побажала декан медичного факультету, професор Оксана Боярчук.

Matrykuliatsia-15082458

Декан фармацевтичного факультету, доцент Дмитро Коробко запевнив присутніх у тому, що вони завжди можуть розраховувати на його підтримку та допомогу. «До останнього літнього дня ви були ким завгодно, але не студентами, тим паче студентами Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського. Насамперед вітаю вас з правильним вибором. Ви отримаєте можливість спілкування з цікавими людьми – викладачами, серед яких чимало науковців, професорів, доцентів. Сподіваюся, що ви будете нашим гідним продовженням. Ми гарантуємо, що упродовж 5 років навчатимемо вас всьому найсучаснішому, а через декілька років ми з гордістю зможемо сказати, що приклали руку до вашого виховання. Бажаю вам на цьому шляху натхнення, плідної праці, позитивних вражень від студентського життя. Хай охороняє вас Господь!», – звернувся Дмитро Борисович.

Matrykuliatsia-15082473

На важливості щоденної кропіткої праці у шліфуванні себе як лікаря-стоматолога наголосила декан стоматологічного факультету, доцент Світлана Бойцанюк. Вона також висловила сподівання, що серед невдовзі серед когорти сьогоднішніх першокурсників з часом сформуються відомі науковці і ті, хто прославить практичну медицину. Світлана Іванівна побажала всім не втрачати бажання здобувати нові вершини упродовж навчання і життя.

Matrykuliatsia-15082482

Декан факультету іноземних студентів доктору, доцент Петро Сельський англійською мовою звернувся до іноземних студентів. Він зазначив, що в Тернополі і ТДМУ кожен з них знайде нових друзів і досвідчених наставників, що він вірить в їхній успіх і безхмарне майбутнє.

Matrykuliatsia-15082506

«Намагайтеся активно брати участь в житті нашого університету, розкриваючи свої таланти. Таким чином студентське життя буде для вас цікавішим і наповненішим, а ви зможете реалізувати себе не тільки в медичній галузі. Всім першокурсникам бажаю міцних знань, гарних оцінок, вміння поєднувати корисне і приємне, колегам бажаю натхнення до роботи, нових вчених звань і ступенів», – звернулася директор навчально-наукового інституту медсестринства, доцент Світлана Ястремська.

Matrykuliatsia-15082518

Після вітальних виступів і щирих побажань студенти прийняли присягу, слова якої зачитав доцент Григорій Загричук. Ну і яка ж посвята без виконання гімну «Гаудеамус»!

Matrykuliatsia-15082544

Матрикули студентам, які отримали найвищі бали рейтингу зовнішнього незалежного оцінювання вручив ректор ТДМУ, професор Михайло Корда.

Matrykuliatsia-15082607

Завершилося урочисте засідання вченої ради Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського виконанням пісні «Врятуй людину» студенткою медичного факультету Людмила Папінко.

Matrykuliatsia-15082639

Matrykuliatsia-15082765

Matrykuliatsia-15082792

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.