Меню Закрити

Нові горизонти співпраці ТДМУ з Віденським медичним університетом

До Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 10 вересня завітав професор Віденського медичного університету (Австрія) Гаральд Тойсфельбауер. Спершу гість зустрівся з ректором ТДМУ, професором Михайлом Кордою. Потрібно зазначити, що Тернопільський медичний університет і Віденський медичний університет упродовж багатьох років є партнерами в освітянській і медичній галузях.

IMG_6252

Під час зустрічі з ректором ТДМУ було домовлено про приїзд команди судинних хірургів з Віденської університетської лікарні до Тернополя з метою виконання високотехнологічних операцій із вживлення судинних протезів при аневризмі аорти. Це дасть можливість фахівцям судинної хірургії нашого краю перейняти практичний досвід від закордонних колег.

Також професор Гаральд Тойсфельбауер і ректор ТДМУ, професор Михайло Корда обговорили перспективи співпраці в напрямку онкогематології. Мова йшла про можливість включення тернополян, хворих на лейкемію, в програми лікування цієї недуги, які сьогодні реалізовуються у Віденській університетській лікарні.

Високоповажний гість з Австрії запросив очільника Тернопільського медуніверситету відвідати вищий навчальний медичний заклад у Відні, аби детальніше узгодити подальші плани співробітництва.

DSC_4170

DSC_4345 DSC_4196 DSC_4197 DSC_4202 DSC_4203 DSC_4261 DSC_4327

Цього ж дня актова зала ТДМУ була вщент заповнена студентами старших курсів, інтернами, викладачами хірургічних кафедр, науковими співробітниками, які прийшли послухати лекцію професора Гаральда Тойсфельбауера з актуальних питань судинної хірургії. Після лекції відбулося жваве обговорення із заявленої теми. Присутні отримали вичерпні відповіді на всі свої запитання.

DSC_4362

DSC_4404

Окрім того, професор Гаральд Тойсфельбауер зустрівся із науковцями ТДМУ, спеціалістами в галузі судинної хірургії, для виокремлення конкретних напрямків подальшого співробітництва. Він також запросив українських судинних хірургів до Австрії для обміну досвідом. Участь у цій зустрічі взяли завідувач кафедри загальної та малоінвазивної хірургії, професор Ігор Венгер, доцент кафедри судинної хірургії з анестезіологією №2 Святослав Костів, доцент кафедри загальної та малоінвазивної хірургії Андрій Вайда.

Як зазначив Ігор Венгер, графти, які сьогодні використовують за кордоном фахівці судинної хірургії, були розроблені в Харкові. Це український винахід, який набув широкого застосування в Європі і світі. До речі, у своїй лекції професор Гаральд Тойсфельбауер звернув на це увагу присутніх.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.