Меню Закрити

Делегація ТДМУ відвідала Тбіліський державний медичний університет

Делегація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського у складі ректора ТДМУ, професора Михайла Корди та проректора з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професора Степана Запорожана 12-16 вересня перебувала з робочим візитом в Тбіліському державному медичному університеті (Грузія) з метою розширення напрямків міжнародної співпраці, підписання угоди і участі в церемонії посвяти першокурсників у студенти.

_DSF0041

_DSF0037

Перед урочистостями посвяти у студенти відбулася зустріч керівництва Тбіліського медуніверситету з керівниками і професорами медичних вишів України, Польщі, Швеції, Туреччини, Німеччини, Австрії, США.

Ректор Тбіліського ВНЗ, професор Зураб Вадачкорія подякував усім гостям, що знайшли час і можливість, аби приїхати до Грузії і обговорити важливі питання щодо розширення міжнародної співпраці. Він запевнив, що гостинна грузинська земля завжди радо прийматиме партнерів і друзів.

Зі свого боку ректор ТДМУ, професор Михайло Корда звернувся із словами вдячності за теплий прийом, тривалу співпрацю між двома університетами і надійну підтримку у нелегкий для України час.

_GOG0130

Під час цієї зустрічі була підписана угода про міжнародну співпрацю між двома університетами-побратимами, які навіть мають однакові абревіатури – Тернопільським державним медичним університетом і Тбіліським державним медичним університетом. Головна мета цього документа полягає у створенні академічної програми обміну, яка сприятиме розповсюдженню медичної освіти і наукових досліджень.

_DSF0059

У рамках цієї співпраці передбачається короткотривалий і довготривалий обмін студентів, ординаторів, підготовка молодих фахівців, спільний розвиток навчальних програм, обмін навчальними матеріалами в сфері базової та післядипломної медичної освіти, спільне використання клінічного досвіду, реалізація спільних науково-дослідних програм, співпраця між викладацьким складом і науковими співробітниками обох університетів.

_DSF0142

Після зустрічі ректора Тбіліського державного медичного університету з представниками іноземних делегацій в дворі вишу відбулася урочиста посвята першокурсників в студенти. Керівник Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, професор Михайло Корда під час свого звернення до професорсько-викладацького складу і майбутніх медиків наголосив на важливості професії лікаря, побажав першокурсникам успішного навчання і наполегливого фахового зростання.

DSC07668

_DSF0314

Делегація ТДМУ відвідала одне з занять першокурсників у грузинському університеті, а також ознайомилася із діяльністю тренінгового центру університету, в якому студенти здобувають практичні навички і складають ОСКІ. Як зазначив Михайло Михайлович, матеріально-технічна база центру надзвичайно сучасна і необхідно зробити все для того, щоб подібний навчально-тренінговий центр, оснащений сучасними фантомами і манекенами, створити в Тернопільському медуніверситеті.

Усі гості мали також нагоду переглянути цікаву концертну програму, яку підготували студенти Тбіліського державного медичного університету. Потрібно зазначити, що центр творчого розвитку молоді діє при вузі упродовж 30 років. Серед виступаючих також був і учасник цьогорічних Міжнародних студентських літніх шкіл Георгій Чоладзе, який висловив ректору ТДМУ свою вдячність за теплий прийом на Тернопільській землі і висловив бажання ще раз приїхати до «Червоної калини».

_GOG0151

Потрібно зазначити, що представники вищих медичних навчальних закладів Швеції, Австрії, США, Польщі висловили зацікавленість щодо можливості співпраці із нашим університетом.

Делегація Тернопільського державного медичного університету ознайомилася з роботою новоствореної університетської клініки, де поспілкувалися з її директором, комерційним директором і директором з лікувальної частини. Грузинські колеги детально розповіли про принципи функціонування і фінансування університетської лікарні, методи лікування в галузі малоінвазивної хірургії, нейрохірургії, офтальмогії і т.д.

Також представники ТДМУ вивчили роботу стоматологічної університетської поліклініки, яка діє при Тбіліському медичному університеті упродовж багатьох років. Грузинський досвід був особливо цікавий з огляду на те, що в Тернопільському виші також планується створення подібної клініки. Про особливості навчання студентів-стоматологів, здобуття ними практичних навичок і надання стоматологічних послуг населенню розповіла директор закладу, професор Ліка Санодзе. З новітніми напрямками в стоматології ознайомили голова Асоціації стоматологів Грузії, професор Маріна Мамаладзе.

Перебування делегації ТДМУ в Тбілісі профінансовано грузинською стороною. Адміністрація ТДМУ висловлює щиру подяку ректору, професору Зурабу Вадачкорії і директору Інституту післядипломної медичної освіти, професору Зазі Бокхуа за турботу і опіку під час перебування представників ТДМУ в Грузії.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.