Меню Закрити

Про участь професора ТДМУ в конгресі Євроазіатської Асоціації дерматовенерологів

18–20 вересня у Ризі (Латвія) відбувся конгрес Євроазіатської Асоціації дерматовенерологів, присвячений актуальним питанням сучасної дерматовенерології.

Участь у цьому науковому форумі взяла професор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Світлана Олександрівна Галникіна.

big_0eaad2015-riga-2015

Конгрес відвідали науковці та практичні лікарі з різних куточків світу, проте найчисленнішою була делегація з України.

На церемонії відкриття конгресу був присутній Посол України в Латвійській Республіці Євген Перебийніс. Він дуже тепло і щиро спілкувався з українськими дерматологами у невимушеній, проте дуже урочистій атмосфері. Наукова програма конференції виявилася надзвичайно цікавою, різноманітною та насиченою, доповіді було присвячено як новітнім розробкам у галузі дерматовенерології, так і практичним аспектам нашої спеціальності.

Перлиною наукових заходів став виступ видатного науковця з Німеччини – Харальда цур Хаузена, який у 2008 році отримав Нобелівську премію. Його доповідь, присвячену новітнім розробкам щодо патогенезу онкологічних захворювань, зал слухав затамувавши подих, адже можливість поспілкуватися з такою людиною можна вважати подарунком долі.

image (4)

Також дуже ґрунтовні і змістовні доповіді представили учасники з США, Німеччини, країн Балтії та України. Молоді українські науковці також зробили свій внесок у роботу конгресу, вони презентували клінічні випадки, які були цікавими учасникам наукового форуму.

Інформацію надала професор ТДМУ Світлана Галникіна.