Меню Закрити

Візит делегації ТДМУ до Мюррейського державного університету в США

Делегація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського у складі ректора ТДМУ, професора Михайла Корди та завідувача кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання, доцента Дарії Козак 22-27 вересня перебувала з робочим візитом в Мюррейському державному університеті штату Кентуккі (США) з метою розширення напрямків міжнародної співпраці, підписання угоди і обговорення можливостей академічної мобільності викладачів та студентів для реалізації програм обміну досвідом.

1

У Мюррейському державному університеті штату Кентуккі, який  заснований в 1992 році, навчається 11207 студентів зі США та 68 країн світу. Тут функціонує 118 навчальних програм для здобуття освітньо-кваліфікаційних рівнів бакалавра, магістра та доктора наук. Диплом «бакалавра» студенти здобувають в 6 коледжах, які діють при університеті. Вищу освіту тут можна отримати за 38 напрямками.

2

Під час візиту делегації ТДМУ відбулися зустрічі з керівництвом університету Мюррея, зокрема з президентом, професором Бобом Давєсом, проректором з навчальної роботи, професором Тімом Тоддом, проректором з виховної роботи зі студентами, професором Доном Робертсоном. Головна мета цих зустрічей – обговорення перспектив розвитку професійної та наукової співпраці між Тернопільським державним медичним університетом імені І.Горбачевського та університетом Мюррея.

10

11

12

Була підписана угода про міжнародну співпрацю між двома університетами – Тернопільським державним медичним університетом імені І.Горбачевського та Мюррейським державним університетом. В рамках цієї угоди будуть створені всі можливості для реалізації академічної програми обміну, яка сприятиме розповсюдженню медичної освіти і наукових досліджень. Церемонія підписання угоди  відбувалася в дружній атмосфері в присутності посадових осіб університету. Ректор ТДМУ, професор Михайло Корда наголосив на необхідності співпраці між нашими університетами і сприянні розвитку  намічених планів. Досягнута домовленість про візит в ТДМУ президента Мюррейського державного університету професора Боба Давєса та проректора з навчальної роботи професора Тіма Тодда в 2016 році.

13

14

Під час робочого візиту делегація ТДМУ в супроводі декана школи медсестринства та професійного здоров’я, професора Марції Хоббс, завідувача кафедри прикладних медичних наук, професора Михайла Калінського та керівника відділу міжнародних зв’язків, професора Зоу відвідала та ознайомилася з роботою школи медсестринства.

3

4

Представники Тернопільського медуніверситету відвідали практичні заняття, на одному з яких студенти опановували фахові навики. Окрім того, професор Михайло Корда і доцент Дарія Козак оглянули матеріально-технічну базу школи. Директор інституту медсестринства детально розповіла про принципи функціонування і фінансування школи, методи освоєння практичних навиків і вмінь студентами та ознайомила з навчальними приміщеннями школи.

5

Делегація ТДМУ також отримала нагоду детально ознайомитися з роботою, науковими напрацюваннями кафедри хімії. Допомогли представникам нашого університету у цьому завідувач кафедри Харрі Феннін та співробітники підрозділу. Матеріально-технічна база кафедри привернула особливу увагу членів делегації. В її лабораторіях на високому матеріально-технічному і науковому рівнях здійснюються науково-дослідні роботи студентами, викладачами і науковцями. Всі лабораторії обладнані новітньою апаратурою.

6

7

8

Наступний візит делегації ТДМУ відбувся на кафедру біології, яку очолює професор Клайре Фуллер. Науковці кафедри реалізовують актуальні проекти та проводять дослідження в напрямку молекулярної біології, починаючи з вивчення експресії генів бактерій і аж до дослідження геному людини. Потрібно зазначити, що цей підрозділ оснащений новітніми мікроскопами та лабораторним устаткуванням.

9

Окрім того, делегація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського ознайомилася з роботою міжнародного відділу Мюррейського університету, який очолює професор Зоу. Підтвердженням важливості міжнародної роботи в Мюррейському університеті є той факт, що  у міжнародному відділі працює більше як 40 людей.

15

Під час зустрічі з працівниками відділу обговорювалися питання організації навчання, проживання іноземних студентів, а також можливості навчання в Мюррейському університеті студентів ТДМУ та обміну викладачами. В результаті було досягнуто домовленості про можливість навчання студентів ТДМУ за напрямком підготовки «Здоров’я людини». З боку делегатів нашого університету було запропоновано взяти участь в Міжнародних студентських літніх школах в 2016 році.

З представниками кафедри прикладних медичних наук, де завідуючим є професор Михайло Калінський, обговорили можливості співпраці між їхнім підрозділом і кафедрою фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичної реабілітації ТДМУ щодо обміну студентів і викладачів, реалізації спільних наукових проектів.

16

Вразили українську делегацію умови перебування у Центрі рекреації та фітнесу в Мюррейському університеті.

В цьому спортивному центрі створено всі умови, щоб студенти з користю для здоров’я відвідували заняття з плавання, волейболу, футболу, тенісу та інших видів спорту, а у вільний від занять час займалися у різних секціях.

18 17

Перебування української делегації повністю профінансувала американська сторона.

Візит української делегації в США висвітлений також в статті газеті Мюррейського університету.

Інформацію подала завідувач кафедри фізичної реабілітації, здоров’я людини та фізичного виховання, доцент Дарія Козак.