Меню Закрити

Студенти ТДМУ знову серед переможців проекту «Студдоба»

Цього року студенти Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського вибороли друге місце у освітньому заході «Студентська доба» серед восьми команд вищих навчальних закладів області. Нагадаємо, що два роки поспіль молодь ТДМУ виборювала перше місце. Наш університет представляли дві команди – «Люди в білому» та «Іван Якович».

PF8zZAHAw7k

Команда «Люди в білому» є досвідченим учасником проекту «Студдоба» і уже втретє відстоює честь ТДМУ. До її складу увійшли Ірина Лотоцька (капітан команди), Тетяна Іваніцька, Олександр Косман, Софія Дацюк, Катерина Андрушкевич, Юля Бандрівська, Михайло Тачівка та Марта Лопало. Саме ці молоді люди й виграли друге місце.

VmrbthJCzlM

k3LYBs2aM34

Свою команду виставила і Студентська рада університету. Вони придумали назву, пов’язану з ім’ям видатного вченого і першого міністра охорони здоров’я в Європі, «Іван Якович». Учасниками цієї команди стали Тарас Мороз (капітан команди), Михайло Думнич, Петро Ваховський, Богдана Перевізник, Ростислав Лапін, Андрій Прус, Наталя Гонжак та Олег Григор.

Захід «Студентська доба» був присвячений не лише Дню українського студента, а й здоровому й інтелектуальному відпочинку. Він був спрямованим на вирішення екологічних проблем Тернополя. Студентські команди вишів та громадських організацій Тернополя провели добу в Українському домі «Перемога», працюючи над проектами на екологічну тематику.

Також захід мав на меті підвищити політичну свідомість та активність молоді через конструктивний діалог з кандидатами на посаду міського голови задля спільного вирішення проблем та побудови стратегії розвитку Тернополя. Кандидати мали змогу висловити своє бачення підтримки молодіжних ініціатив та дати відповіді на запитання студентів. Студенти в повній мірі використали поставлену перед ними можливість по спілкувати з політиками і збили в пантелику кандидатів цікавими та провокаційними запитаннями. В конкурсі «найкраще питання до політика» переміг Тарас Мороз.

CSQn0aeapQY

Упродовж доби представники ТДМУ мали змогу взяти участь у різних інтелектуальних змаганнях. Так, У «Мафії» неабиякого результату досягли Юля Бандрівська та Олег Григор. На студентських дебатах чи не найкраще захистили поставлені перед ними тези учасники команд від медичного – Тарас Мороз та Софія Дацюк, у підсумку в дебатах другий рік поспіль переміг Тарас Мороз, який до всього ще й переміг у конкурсі найкреативніше фото.

«Тут не було вишуканих аудиторій, новітніх технологій і нас не навчили як заробити мільйон. «Студентська доба» підкорила мене простотою, енергетикою, професіоналізмом і щирими посмішками. На мою думку, це чудовий шанс краще зрозуміти себе; навчитись ставити перед собою цілі і досягати їх; намагатися зрозуміти інших людей і їх потреби; навчитись бути лідером і водночас працювати в команді, і все це за 24 години. Здається це так мало, але для людей об’єднаних ціллю, спільними поглядами і правильно прикладеними зусиллями, нема нічого неможливого»,- поділився враженнями член команди «Люди в білому» Олександр Косман.

Капітан команди «Люди в білому» Ірина Лотоцька зазначила, що «Студдоба» стала для неї неймовірним відкриттям! За її словами тут були цікаві тренінги, спілкування з кандидатами, написання проекту. Все це дало можливість отримати незабутні враження та цінний досвід. Ірина висловила подяку всій команді за відданість та наполегливість. А особливо вдячні учасники команди Денису Кошарському, який зібрав всіх разом і допомагав упродовж всього заходу.

«Цього року вдруге брала участь у «Студентській Добі» у складі команди «Люди в білому». Минулого року наша команда зайняла І місце і отримала в подарунок кубок заходу. Цього ж року учасники змагалися за кошти на реалізацію власного проекту. Цілу ніч члени нашої команди дискутували, обговорювали та ділилися ідеями, аби врешті-решт написати якісний проект, який судді високо оцінили і присудили ІІ місце в конкурсі. Ми отримали кошти на його реалізацію – 6 тисяч гривень. Проект полягав у встановленні «інтерактивних» попільниць, які б дозволили запобігти забрудненню громадських місць Тернополя від цигаркових недопалків. Надзвичайно вдячна усім студентам-медикам, які так чи інакше нас підтримували, а особливо Тарасові Морозу, який, незважаючи на те, що був капітаном іншої команди, постійно допомагав нам своїми дружніми порадами», – розповіла Тетяна Іваніцька.

QjmfWiOzVW0

Подяку за натхненну участь висловив і капітан команди “Іван Якович”, голова Студентської ради ТДМУ Тарас Мороз. “Я вдруге беру участь у цьому заході. Минулого року представляв команду «Люди в білому» на чолі з Денисом Кошарським. На цьогорічний «добі» мені випала честь бути капітаном новоствореної команди від Студентської ради. Наша команда презетувала проект TernopilEcoFest, який спрямований на вирішення актуальних проблем екології, чистоти міста, вторинної переробки і сортування сміття. Окрім того, дає можливість активно допомагати воїнам АТО. Зараз йде підготовка до його втілення, тому деталі згодом. Загалом, учасники команд від ТДМУ чудово проявили себе у проектному менеджменті та інтелектуальних іграх, як результат – гарно проведений час, безцінний досвід, та активне святкування дня студента. А ще приємніше – отримання гранту для втілення проекту командою ТДМУ”,   – підсумував Тарас Мороз.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.