Меню Закрити

Делегація ТДМУ взяла участь в ХХІІ з’їзд хірургів України

ХХІІІ з’їзд хірургів України відбувся цього року в Києві 21-23 жовтня з ініціативи Національної медичної академії наук України, Міністерства охорони здоров’я України, Асоціації хірургів України, Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.Шалімова. Делегація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського у складі професорів Ігоря Дзюбановського, Степана Запорожана, Володимира Максимлюка, Анатолія Беденюка, Ігоря Дейкала, Петра Герасимчука, Віктора Шідловського, Ігоря Венгера, доцентів Олександра Шідловського, Святослава Костіва, Івана Смачила взяла участь у цьому заході і представила свої наукові доробки.

Учасники з’їзду ознайомилися з доповідями на актуальні теми під час пленарних та секційних засідань, обговорили важливі питання на сателітних симпозіумах та майстер-класах.

20151021_115534 (1)

На з’їзді також було обрано правління та президента Асоціації хірургів України. Делегати довірили керівництво громадською організацією директору Національного інституту хірургії та трансплантології імені О.Шалімова, головному позаштатному спеціалісту Міністерству охорони здоров’я за спеціальністю «Хірургія», професору Олексій Усенку.

Науковцями ТДМУ на з’їзді було представлено три програмних доповіді та одна співдоповідь. Важливе значення у проведені з’їзду надавалося вогнепальним ушкодженням, які пов’язані з військовими діями на Сході України. Доповіді були представлені військовими хірургами та цивільними, які безпосередньо надавали допомогу пораненим в зоні АТО. У роботі з’їзду взяли участь запрошені хірурги-науковці з провідних клінік світу, зокрема Німеччини, США, Білорусі та Польщі.

Наступний з’їзд хірургів України заплановано провести у м. Києві в 2019 році.