Меню Закрити

Студенти ТДМУ взяли участь в генеральній асамблеї UMSA

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського упродовж тривалого часу активно діє осередок Української молодіжної асоціація студентів медиків (UMSA). Нещодавно студенти ТДМУ взяли участь в генеральній асамблеї цієї організації, яка відбулася на базі Національного медичного університету імені О.Богомольця.

P_20151017_095731_BF P_20151017_140242

З’їзд відкрив голова Всеукраїнської молодіжної асоціації студентів-медиків Гарік Мелкумян, який підсумував результати діяльності організації за минулий рік.

Голова Ради Української федерації роботодавців у сфері охорони здоров’я Володимир Загородній висловив свою готовність підтримувати студентів з приводу відміни трирічного відпрацювання, підкресливши, що наразі це є несправедливістю та дискримінацією щодо випускників медичних ВНЗ.

HR-директор корпорації «ЮРІЯ-ФАРМ» Ігор Найда у своєму виступі акцентував увагу на особистих характеристиках, якими повинен володіти лікар. Він порадив не зупинятися в пошуках себе, адже студенти – це майбутнє медицини.

Заступник голови Всеукраїнського лікарського товариства Костянтин Надутий підкреслив важливість участі студентів у процесах реформування галузі охорони здоров’я, необхідність постійного розвитку та закликав долучатися до організації молодіжного крила ВУЛТ. Учасників з’їзду також привітав голова Національної молодіжної ради України Андрій Колобов, який підтримав всі ініціативи медиків та висловив готовність долучитися до їх реалізації.

P_20151017_101149 P_20151017_130948

На засіданні студентські лідери п’ятнадцяти вищих медичних навчальних закладів презентували свої проекти. Було прийнято рішення продовжити реалізацію проекту «Медичний волонтер» та досягнуто домовленостей про консолідацію зусиль та співпрацю в межах єдиного алгоритму цього проекту. Студенти-медики з усієї країни обговорили також проблему трирічного відпрацювання та доручили робочій групі підготувати конкретні пропозиції до МОЗ України та звернення до Прем’єр-міністра України.

P_20151017_140608

Керуючий партнер компанії Axiline, засновник проекту “Upgrade” Андрій Клименко презентував зовсім інше бачення медицини в сучасному світі «Медицина як бізнес», в якому найважливішими слоганами були обрані «Бери на себе відповідальність і постійно розвивайся» та «Саморозвиток – це все».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.