Меню Закрити

Робочий візит науковців ТДМУ до Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці

Упродовж двох днів, 19-20 листопада, делегація Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського у складі проректора з наукової роботи, професора Івана Кліща, завідувача Центральної науково-дослідної лабораторії, старшого наукового співробітника Наталії Лісничук, завідувача кафедри функціональної діагностики та клінічної патофізіології, професора Марії Марущак, доцента кафедри медичної біохімії Ольги Яремчук та керівника наукового відділу, доцента Оксани Шевчук перебувала з робочим візитом у Вищій школі імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці (Польща).

фото1

19 листопада члени делегації ТДМУ мали зустріч з ректором Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці (Польща), професором Йозефом Бергером.

 фото2

Пан Й.Бергер відзначив плідну співпрацю у спільних україно-польських наукових проектах між нашими навчальними закладами, а саме «Активність фізична і режим харчування в залежності від стилю життя студентів медичного університету в м. Тернополі», «Активність фізична і режим харчування в залежності від стилю життя молоді в віці 15-17 років шкіл м. Тернополя», «Дослідження епідеміології, патогенезу, клініки і профілактики бореліозу», «Вивчення латентної форми туберкульозу у осіб старшого віку та осіб, які знаходяться в місцях позбавлення волі». Також проведено перемовини про можливість приєднання співробітників Самаркандського державного медичного інституту (Узбекистан) до програми досліджень бореліозу.

фото3

Ректор Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці поділився планами щодо участі у програмі «Стратегія міжнародної співпраці 2014-2020» між Україною, Польщею та Білорусією за підтримки Міністерства здоров’я Польщі. Було обговорено можливості участі науковців ТДМУ у частині цього проекту щодо стилю життя жінок 50 +.

Також науковці нашого університету отримали запрошення щодо публікування своїх наукових праць у журналі, який видається Вищою школою імені Папи Іоанна Павла ІІ «Health Problems of Civilization».

фото4

Цього ж дня відбулася зустріч членів нашої делегації з науковцями, які безпосередньо займаються проектом «Polonez»: Agata Wojtuszkiewicz, Dorota Plewik, Justyna Niewińska та іншими.

фото5

Під час робочого візиту делегація ТДМУ в супроводі професора, керівника регіонального центру досліджень Марціна Вєнера, завідувача «Центру досліджень інноваційних технологій» даної лабораторії Дороти Плевік відвідала сучасну лабораторію Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці.

фото6 фото7

фото8

20 листопада була проведена підсумкова зустріч делегації з ректором Вищої школи імені Папи Іоанна Павла ІІ в Білій Підлясці (Польща), професором Йозефом Бергером, на якій обговорено та підсумовано напрями і можливості співпраці між нашими навчальними закладами та партнерами нашого університету.

фото9

Інформацію підготувала Оксана Шевчук