Меню Закрити

В ТДМУ аналізували впровадження в клінічну практику нових стандартів діагностики та лікування внутрішніх хвороб

Нарада-семінар «Впровадження в клінічну практику нових стандартів діагностики та лікування внутрішніх хвороб» 23 листопада відбулася в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського за підтримки Української асоціації лікарів-інтерністів, департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації і Міністерства охорони здоров’я України.

????????????????????????????????????

DSC_8324 DSC_8325 DSC_8341

Захід відкрив ректор ТДМУ, професор Михайло Корда, який побажав учасникам плідної праці і пошуку нових підходів у лікуванні хворих.

DSC_8313

DSC_8345 DSC_8372

Головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров’я України зі спеціальності «Терапія», член-кореспондент НАМН України, професор Василь Нетяженко представив усім присутнім аналіз надання невідкладної допомоги хворим з гострим коронарним синдромом та інсультами в Україні. Він також розповів про нові підходи до персоналізованого вибору антитромбоцитарної та антикоагулянтної терапії.

Окрім того, Василь Захарович поділився з учасниками наради-семінару новинами Європейського конгресу кардіологів, який відбувся цього року в Лондоні (Великобританія).

DSC_8336

DSC_8361 DSC_8362

Головний спеціаліст зі спеціальності «Терапія» департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Лариса Матюк доповіла на тему «Обговорення локальних протоколів у практиці лікаря-терапевта Тернопільської області».

DSC_8401

Аналіз надання ургентної медичної допомоги пацієнтам з гострим коронарним синдромом в Тернопільській області представила головний спеціаліст зі спеціальності «Кардіологія» департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Вівчар.

DSC_8412

Ситуацію щодо надання ургентної допомоги пацієнтам з інсультами в нашій області проаналізувала головний спеціаліст зі спеціальності «Неврологія» департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Людмила Колеснікова.

DSC_8415

Доцент Вікторія Потаскалова представила доповідь на тему «Інфузійна терапія в практиці лікаря-інтерніста» і ознайомила присутніх з тактикою лікування коматозних станів при цукровому діабеті.

DSC_8425

Про ад’ювантну терапію пацієнтів групи високого ризику розповіла професор Тетяна Мальчевська.

DSC_8431

Мар’ян Гребеник детально проаналізував лікування артеріальної гіпертензії пацієнтів з супутньою ІХС.

DSC_8359 DSC_8360 DSC_8363

Після завершення заходу всі учасники отримали сертифікати.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.