Меню Закрити

Студенти, науковці та викладачі ТДМУ взяли участь в інформаційно-практичному семінарі щодо можливостей стажування за кордоном в рамках програм ERASMUS+ та ERASMUS MUNDUS MEDEA

В актовій залі Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського 16 грудня цього року відбувся інформаційно-практичний семінар щодо можливостей участі студентства та науково-педагогічних кадрів університету в програмах академічної мобільності ERASMUS+ та ERASMUS MUNDUS MEDEA.

Першою виступила доцент Тетяна Ковальчук з інформацією щодо програми ERASMUS+. Доповідач акцентувала увагу на актуальних програмах індивідуальної мобільності для студентів, магістрів, науковців та викладачів, а також загальних вимогах щодо участі в конкурсах та пакетах необхідних документів.

????????????????????????????????????

Наступна доповідь була присвячена напрямкам академічної мобільності в рамках програми ERASMUS MUNDUS MEDEA. Асистент кафедри фармакогнозії з медичною ботанікою Соломія Козачок ознайомила присутніх зі структурою сайту програми та доступними курсами третього скликання II етапу відбору, що допоможе студентам, науковцям та викладачам краще орієнтуватися в системі програми та подавати необхідні для аплікації заявки. Окрім цього, Соломія поділилася власним досвідом участі в програмі post-doc в університеті Поля Сабатьє (м. Тулуза, Франція).

????????????????????????????????????

DSC_2700

Декан медичного факультету, професор Оксана Боярчук розповіла аудиторії про свої враження від стажування в університеті Арістотеля (м. Салоніки, Греція), а координатор програми ERASMUS MUNDUS MEDEA, професор Олександра Олещук заохотила усіх присутніх бути сміливішими та активнішими в подачі заявок на отримання грантів.

DSC_2696

Студенти медичного факультету Вікторія Сисюк та Роман Балич, які є стипендіатами програми ERASMUS MUNDUS MEDEA, теж поділилися власними враженнями щодо участі в програмах академічної мобільності в університетах Греції та Литви.

DSC_2645

Цей захід викликав значний інтерес щодо можливостей стажування в рамках програм Європейського Союзу та завершився активним обговоренням серед учасників.

Інформація надана відділом міжнародних зв’язків університету.