Меню Закрити

Пластуни передали Вифлеємський вогонь ректору ТДМУ

Лампадку з Вифлеємським вогнем миру тернопільські пластуни принесли сьогодні до Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського. Символ віри, миру, любові, світла і злагоди прийняв ректор ТДМУ, професор Михайло Корда. Він подякував пластункам за цінний дарунок.

????????????????????????????????????

DSC_3619

«Вифлеємський вогонь мандрує цілим світом, долаючи кордони, і об’єднує у такий спосіб серця усіх християн. Також цей вогонь є символом передачі людського тепла один одному. Бажаємо, щоб ми цю часточку тепла в такий непростий час передавали один одному і не забували про тих, хто цього найбільше потребує», – наголосили дівчата з Пласту.

DSC_3629

Нагадаємо, що передріздвяну традицію розповсюджувати Вифлеємський вогонь миру започаткувала у 1986 році австрійська телерадіокомпанія ORF з міста Лінц. Акція планувалася з метою підтримки неповносправних дітей та усіх, хто потребує допомоги та уваги в передріздвяний час. І одразу ж цю благородну справу взяли в свої руки скаути. Щороку представники ORF та австрійські скаути беруть Вогонь на місці народження Ісуса Христа у Вифлеємі, а далі транспортують його літаком до Австрії. Після урочистостей у Віденському Кафедральному соборі естафета передається до сусідніх країн. Саме із рук в руки, від одного скаутського осередку до іншого, Вифлеємський Вогонь долає безліч кордонів і потрапляє до всіх, хто чекає на світло тепла, миру, злагоди і сподівання, яке мандрує із заходу на схід, долаючи кордони і єднаючи християн у переддень Різдва Христового. Україною Вифлеємський Вогонь поширюють члени Пласту.

DSC_3630

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.