Меню Закрити

Студенти ТДМУ перед Новим роком отримали оновлений медпункт

Напередодні новорічно-різдвяних свят в капітально відремонтованих приміщеннях продовжив свою роботу медпункт Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського, який розташований в гуртожитку №1 на вулиці Живова. Проходити медогляди студенти тепер можуть в комфортних кабінетах. Особливо зручно для тих, хто живе в гуртожитках, адже не потрібно йти до міської поліклініки, аби обстежитися, отримати консультацію лікаря і т.д. Отримати допомогу тут можуть всі студенти і викладачі ТДМУ без винятку.

Окрім того, завдяки впровадженню системи електронного документообігу і реєстрації значно полегшено роботу персоналу, який веде облік за допомогою новітнього програмного забезпечення.

Як зазначив проректор з науково-педагогічної та лікувальної роботи, професор Степан Запорожан, невдовзі на базі діючого медпункту буде відкрито амбулаторне відділення Університетської клініки.

«Загалом майбутнє медицини полягає у розвитку профілактичного напрямку, коли за допомогою планових оглядів, вчасного скерування до фахівців вузького профілю можна буде попереджувати низку захворювань. Відповідно в амбулаторному відділенні, яке ми плануємо відкрити, консультуватимуть лікарі-інфекціоністи, урологи, отоларингологи, гінекологи, окулісти і т.д. У планах є закупівля і встановлення флюрографа, що дасть можливість вчасно і якісно робити обстеження легень. Окрім того, на базі цього підрозділу діятиме  маніпуляційний кабінет. До речі, в університеті регулярно проводиться планова вакцинація від ГРВІ, яку за власним бажанням можуть пройти студенти і викладачі вузу», – розповів Степан Йосипович.

DSC_3295

З роботою оновленого медпункту ознайомив його завідувач, доцент кафедри інфекційних хвороб з епідеміологією, шкірними та венеричними хворобами Василь Качор, який очолює цей підрозділ упродовж семи років.

– Як Вам працюється в нових умовах?

– Ми відчули значні зміни. Чесно кажучи, навіть не очікували отримати такий капітальний ремонт. Дуже вдячні керівництву університету за турботу і увагу до нашої роботи. Звичайно, у попередні роки тут робили косметичний ремонт. Та цього року нам зробили вагомий подарунок.  З новими вікнами стало дуже тепло, тому не використовуємо додаткових опалювальних приладів. Це відповідно і комфортно для студентів, адже їх оглядають у теплих приміщеннях. Також отримали нові меблі і оргтехніку. Уже з січня розпочнуться медогляди – і студенти сповна відчують ці покращення. В коридорі для них облаштували м’якими стільцями, щоб було зручніше очікувати своєї черги.

DSC_3310  DSC_3326

DSC_3340

Окрім того, ми вже користуємося Інтернетом, що значно полегшило роботу, адже деканати передають необхідну інформацію електронною поштою. Всю документацію ведемо за допомогою відповідного програмного забезпечення. Відповідно відпала потреба у стелажах і паперових папках. Також у нас функціонує належним чином організований ізолятор. Це допомагає попередженню поширення небезпечних інфекцій у випадку їх виникнення.

DSC_3345 DSC_3344

– Скільки студентів в рік приймають лікарі і медсестри медпункту?

– Упродовж року ми оглядаємо понад 250 студентів. Це досить велика кількість. Серед цього числа ми оглянули майже 750 іноземних студентів нашого університету. Українських студентів за дільничним принципом приймають дільничні сімейні лікарі або терапевти. Працівники нашого медпункту максимально опікуються іноземцями, адже потрібно знати англійську мову. Зрештою, ми несемо відповідальність за їхнє здоров’я. окрім того, вони повинні відчувати піклування з боку університету. Наші медсестри мають достатній досвід спілкування з ними і завжди можуть знайти спільну мову, дати поради, вести облік та інше.

DSC_3333

DSC_3334 DSC_3337

– Ви згадували про медогляди. Їх проходять тільки студенти?

– Медогляди у нас з другої половини січня починають проходити студенти і працівники університету. Ми вже склали відповідний графік. У нас приймають хірург, дерматолог, отоларинголог, уролог і т.д. Це дуже зручно, адже нема великих черг, більшість потрібних лікарів сконцентрована в одному місці. Медогляди студенти проходять раз у рік, а певна категорія викладачів і працівників двічі. Тепер ми всіх очікуємо в оновлених кабінетах, де всім буде комфортно і затишно.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.