Меню Закрити

Культурна адаптація іноземців починається з підготовчого відділення ТДМУ

Нещодавно в Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського відбулися чергові збори викладачів та слухачів підготовчого відділення ТДМУ на чолі із завідувачем Ларисою Наліжитою.

1SAM_3681

Під час цього засідання мова йшла про проблеми культурної адаптації іноземних громадян в Україні.

6SAM_3689

Слухачам було представлено «Пам’ятку щодо культурної адаптації в нашій країні», згідно з якою викладачі провели ознайомлення з етикетом, мовними нормами, звичаями й культурою нашої держави; правилами поведінки у гостях, на вулиці, у громадських місцях, в транспорті тощо. Особливу увагу звертали на те, що етикет передбачає певні вимоги у спілкуванні. Співрозмовники повинні бути ввічливими, статечними, ввічливими і толерантними, у мові дотримуватися пристойності. Ще іноземці дізналися, від яких факторів залежить вибір етикетних одиниць (вік, стать, місце, особисті якості співрозмовників, соціальна роль, соціальний статус адресата, тривалість спілкування тощо).

2SAM_3676

Усю інформацію студенти мали змогу прослухати ще й у англомовному перекладі викладача української мови М.Д Тимощук. Це було доречним, оскільки на підготовчому відділенні є групи, які розпочали навчання нещодавно і ще не дуже добре сприймають інформацію українською мовою.

5SAM_3690

Також слухачі мали змогу переглянути слайд-шоу про дозвілля на підготовчому відділенні. Цікаві світлини з екскурсії до Львова, походів у краєзнавчий, художній  та анатомічний музеї, фото із концертів та урочистого вручення дипломів лише додали хлопцям та дівчатам бажання вчитися і ще більше дізнаватись про нашу чудову країну…

Інформацію подало підготовче відділення.