Меню Закрити

У ТДМУ члени гуртка «Терполяни» вшанували пам’ять Кобзаря

З нагоди відзначення 202-ї річниці з дня народження Тараса Шевченка науково-краєзнавчий гурток «Терполяни» Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського під керівництвом доцента кафедри філософії та суспільних наук Леоніда Кравчука організував тематичний захід, присвячений вшануванню пам’яті великого Кобзаря.

DSC_3091

«З глибин Шевченкового слова ми черпаємо наснагу, щоб долати труднощі. Його твори –духовні, філософські, історичні… Тарас Шевченко належить до просвітителів, чий творчий спадок потребує глибинного вивчення. Як неоціненним для Німеччини є значення творчості Гете, який викристалізував німецьку класику, Сервантеса для Іспанії чи Данте для Італії, так неможливо переоцінити значення творчості Шевченка для України. Його думи і заклики – найправильніший дороговказ для розвитку сучасного суспільства», – наголосив Леонід Васильович.

DSC_3094 DSC_3100

Студентка 1 курсу медичного факультету Оксана Велиган прочитала свій вірш «Тобі, Тарасе», продемонструвавши неабиякий поетичний хист.

Доцент кафедри філософії та суспільних дисциплін Сергій Бондаренко поділився своїми міркуваннями про життя і багатогранну творчість Кобзаря.

DSC_3110

Проникливо звучали вірші про великого Кобзаря директора навчально-наукового інституту моделювання та аналізу патологічних роцесів, доцента Валерія Дідуха. Валерій Дмитрович також нагадав, що 25 лютого виповнилося 145 років з дня народження видатної української письменниці Лесі Українки. Свої ліричні й філософські вірші він присвятив поетесі, в її особі возвеличуючи всіх українських жінок – берегинь роду нашого, які надихають на творчість.

DSC_3118

Захід завершився на зворушливій музичній ноті – піснею «Мальви» у виконанні студентки 1 курсу медичного факультету Юлі Валаги. Керівник гуртка «Терполяни» тепло подякував усім, хто долучився до дійства.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.