Меню Закрити

У ТДМУ відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання сучасного акушерства»

У Тернопільському державному медичному університеті імені І.Горбачевського 7-8 квітня відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні питання сучасного акушерства», яка зібрала понад 400 науковців і практичних лікарів з різних областей України.

DSC_0542

DSC_0563

З вітальним словом від імені ректора ТДМУ, професора Михайла Корди під час відкриття заходу до всіх присутніх звернувся проректор з науково-педагогічної роботи, професор Аркадій Шульгай, який наголосив на важливості теми конференції і збереження здоров’я матерів і дітей. Він поділився приємною новиною щодо того, що ТДМУ нещодавно за галузевим рейтингом МОЗ був визнаний кращим серед усіх вищих медичних навчальних закладів України. Аркадій Гаврилович побажав учасникам конференції плідної роботи і приємного перебування на гостинній Тернопільській землі.

DSC_0558

Директор департаменту охорони здоров’я Тернопільської облдержадміністрації Володимир Богайчук розповів про досягнення Тернопільської області в галузі охорони материнства і дитинства, а також передав слова вітання від голови Тернопільської облдержадміністрації Степана Барни.

DSC_0567

«Важливим є той факт, що ця конференція проводиться в Тернополі, зокрема в Тернопільському медичному університеті. Наше місто головним напрямком вважає якраз охорону материнства і дитинства. Упродовж останніх років в Тернополі відзначається позитивний приріст населення.  Також прийнята програма щодо допомоги матерям, куди ми заклали один з важливих показників – продовження тривалості життя. Ваша професія є вкрай важливою і водночас почесною, адже ви приймаєте у свої руки нове життя, дбаєте про здоров’я вагітних. Сьогодні хочу висловити подяку ректору університету Михайлу Корді за тривалу співпрацю і сподіваюся на її продовження», – зазначив  заступник міського голови Леонід Бицюра.

DSC_0634 DSC_0635

DSC_0589 DSC_0593 DSC_0618 DSC_0704

Учасники конференції заслухали відео-вітання від ректора Одеського національного медичного університету, президента Асоціації акушерів і гінекологів України, професора Валерія Запорожана.

DSC_0586

Член-кореспондент НАМН України, віце-президент Асоціації акушерів і гінекологів України, професор Леонід Маркін привітав колектив ТДМУ з нещодавнім досягненням – першим місцем в рейтингу МОЗ України і побажав невдовзі стати «національним». Він також наголосив на тому, що в Тернопільському медуніверситеті упродовж цього року відбулася друга потужна акушер-гінекологічна конференція, що дає змогу науковцям і практикам обмінятися досвідом і знайти нові шляхи вирішення проблем.

DSC_0603

«На жаль, в нашій країні і в усьому світі вагітні та породіллі помирають здебільшого внаслідок екстрагенітальних захворювань. Чималі зусилля докладають працівники нашого відділення і також весь Інститут акушерства і гінекології для того, щоб жінки йшли від нас щасливими зі здоровими дітьми. Під час сьогоднішньої конференції ми детальніше про це поговоримо. Водночас запрошую всіх лікарів відвідати наш майстер-клас. Бажаю всім успіхів, отримання нових знань», – зазначив у вітальному слові член-кореспондент НАМН України, керівник комітету Асоціації акушер-гінекологів України «Екстрагенітальна патологія», професор Володимир Медвідь.

DSC_0707

Заступник директора з наукової роботи Науково-дослідного інституту педіатрії, акушерства та гінекології, професор Василь Подольський передав вітання від науковців головного інституту України з педіатрії, акушерства і гінекології.

DSC_0654 DSC_0657 DSC_0675

У пленарному засіданні свої доповіді представили: Леонід Маркін на тему «Профілактика інтранатального пошкодження плода», Володимир Медвідь на тему «Допоміжні репродуктивні технології. Погляд очима терапевта», Василь Подольський на тему «Корекція ендокринних порушень у жінок зі змінами репродуктивного здоров’я та порушеннями вегетативного гемостазу».

DSC_0724 DSC_0727 DSC_0728 DSC_0742 DSC_0754 DSC_0778 DSC_0848 DSC_0852 DSC_0870

Після цього учасники конференції продовжили роботу у секційних засіданнях. В рамках заходу відбувся сателітний симпозіум «Адамед».

Чимало бажаючих взяло участь у майстер-класі «Надання невідкладної допомоги при тромбоемболії легеневої артерії у вагітних жінок».

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.