Меню Закрити

У ТДМУ вшанували жертв і ліквідаторів Чорнобильської катастрофи

Традиційно на кафедрі онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського в день Чорнобильської трагедії проводяться зустрічі працівників кафедри, лікарів онкодиспансеру, які брали участь в ліквідації наслідків аварії, та закріплених за кафедрою груп студентів.

1

2

Цього року вшанування пам’яті загиблих та постраждалих під час Чорнобильської катастрофи відбулося в актовій залі онкологічного диспансеру. Зустріч відкрив завідувач кафедри, професор Галайчук Ігор Йосифович, який безпосередньо брав участь в диспансеризації та наданні допомоги населенню в зоні відчуження у 1987 році. В своїй доповіді професор зупинився на масштабах катастрофи, провів порівняльну характеристику аварій на атомних електростанціях, які відбулися 30 років тому в  Чорнобилі  та 2011 року в Японії (Фукусіма).

3

В обговоренні взяв участь онкохірург I-го хірургічного відділення Костишин Роман Данилович, який також надавав допомогу постраждалим в перші місяці після аварії в зоні відчуження.

4

Унікальним досвідом лікування гострої та хронічної променевої хвороби поділився перший завідувач кафедри онкології, професор Мороз Геннадій Сергійович, який з 1967 до 1983 працював в якості старшого наукового співробітника Інституту біофізики МОЗ СРСР в м. Челябінськ (Росія).

5

Також своїми поглядами щодо наслідків впливу глобальних ядерних катастроф на людство поділився професор Жулкевич Ігор Валентинович.

6

8

Після вшанування пам’яті хвилиною мовчання загиблих і постраждалих, викладачі зі студентами відвідали пам’ятник жертвам Чорнобильської трагедії в парку Національного Відродження з покладанням квітів.

7

Інформацію подала кафедра онкології, променевої діагностики і терапії та радіаційної медицини.